Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timariteljica

Marketing

Muškarci koje zrela žena odbacuje PRIJE prvog seksa

Knjiga „Zašto muškarci lažu, a žene plaču“ Barbare i Allana Peasea mješavina je zanimljivih, katkad duhovitih, ali često i sasvim priblesavih stereotipa o muško ženskim odnosima. Autori primjerima pokazuju odnose muškaraca i žena koji si međusobno dižu tlak i truju si živote.
Pri kraju knjige su tablice seksualnih stimulansa koji muškarce najviše privlače na ženama, a žene na muškarcima. U njihovu opisu muškarca koji seksualno privlači ženu na prvome je mjestu atletsko tijelo, a na zadnjem trodnevna bradica. Rang ljestvica izgleda ovako:
1. Atletska građa
2. Široka ramena, prsa i mišićave ruke
3. Malena, čvrsta guza
4. Gusta kosa
5. Senzualne usne
6. Blage oči
7. Snažan nos i brada
8. Uski bokovi i mišićave noge
9. Ravan trbuh
10. Veliki penis
11. Trodnevna brada
Problem je u tome što autori seksualnim stimulansima smatraju isključivo one biološke, reproduktivne, one koji na prvi pogled garantiraju alfa mužjaka sposobnog da obrani i prehrani svoj čopor, alfa genskim materijalom oplodi partnericu i pomogne joj podići zajedničku mladunčad. To je muškarac opsjednut svojim izgledom i izdržljivošću, tip koji sve svoje adute stavlja na svoju seksualnost, koji se pumpa u teretanama, ide na plastične operacije, kupuje robu s modnim markicama, a ne bi se baš opirao ni seksu sa starijom ženom koja bi mu platila za seksualne usluge i genski materijal.

Međutim, kad razmišljamo glavom žene koja se majci prirodi reproduktivno već odužila i sad samo traži ljubavnika, onda je taj popis smiješan do boli. Zašto? Zato što u njemu nedostaju stimulansi koji seksualno privlače ostvarenu ženu: nedostaju signali ostvarenoga muškarca.

Kod zrele žene koja bira ljubavnika seksualni stimulansi privlačnoga muškarca izgledaju ovako:
1. Muškarac koji je sredio svoj poslovni i privatni život, ostvario karijeru, riješio osnovna egzistencijalna pitanja i osnovao obitelj.
2. Muškarac koji se izgradio kao osoba: koji zna upravljati vlastitim emocijama, zna rješavati probleme i dobro plivati u komunikacijskim i socijalnim odnosima. Zanimljiv je i duhovit sugovornik.
3. Muškarac koji se ne bori protiv svojih godina, nego cijeni raskoš plodova koje su mu donijele.
4. Muškarac kojemu seks nije bijeg od problema, nego gušt: koji se zna opustiti, otkačiti, razigrati i razmjenjivati užitak s partnericom.

Drugim riječima, mogu izaći s nekim tko izgleda kao Apolon. No ako primijetim da ne zna slušati, ni o čemu nema reći ništa više nego što piše u tabloidima, nema svoga stava, ružno govori o svojim starim vezama, kritizira, žali se, nezadovoljan je i u grču, nelagodno prevrće svaku kunu kojom treba platiti račun, neodređeno odgovara na pitanja o tome čime se bavi, od čega živi i gdje stanuje... onda ni najatletskija građa, najslađe pločice na trbuhu i najveći penis na svijetu ne će biti dovoljni da ga poželim ponovno vidjeti.


Post je objavljen 13.11.2009. u 15:15 sati.