Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Inauguracija Hamida Karzaija održat će se 19. studenoga

Inauguracija ponovno izabrana afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija održat će se 19. studenoga na svečanosti u predsjedničkoj palači u Kabulu, na kojoj će se okupiti brojni domaći i strani uglednici, objavljeno je iz Karzaijeva ureda.

"Svečanost će se održati 19. studenoga", rekao je neimenovan izvor iz ureda, dodavši kako će predsjednik dva tjedna poslije objaviti sastav vlade.

Europska unija očekuje "vrlo odlučan govor o reformama" u prigodi inauguracije ponovno izabrana afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, jer Afganistan mora vratiti vjerodostojnost nakon izbornog postupka koji se "umalo pretvorio u katastrofu", ocijenio je ovaj tjedan švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt.

"Najprije očekujemo vrlo odlučan govor o reformama u tijeku inauguracije predsjednika", rekao je Bildt koji boravi u dvodnevnu posjetu Afganistanu.

"Prošli mjeseci nisu bili dobri. Kad je posrijedi vjerodostojnost, u zadnji smo čas izbjegli katastrofu. Sad moramo obnoviti vjerodostojnost i povjerenje i u Afganistanu i u svijetu", dodao je Bildt, čija zemlja do kraja godine predsjeda EU-om.

"Afganistanski narod zahtijeva promjene, bolju upravu, bolju politiku", dodao je. "A moji afganistanski sugovornici postali su svjesni da je nužan i nov politički početak", dodao je.

Post je objavljen 13.11.2009. u 07:11 sati.