Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

KUD U PRAGU

Naš KUD je imao izvrsne nastupe na 12th folklore festival "South city playing, singing and dancing". Festival se održavao od 5. do 8.11. 2009. KUD "Donji Vidovec" nastupio je na festivalskoj večeri 6.11. sa spletom međimurskih plesova Turki robe. Predstavio se s 20 plesača i 6 tamburaša koje su uvježbali voditelji Franjo Šestak i Nikola Matulin, prof. Na festivalu su nastupala društva iz Češke , Grčke, Srbije, Crne gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Rumunjske i Hrvatske.
KUD je imao izvrstan nastup i oduševio publiku, ali i koreografe profesionalce, izazvao je velik interes medija (davani su intervjui, izjave,...) o našem društvu, pjesmi i plesu te narodnoj nošnji. Također je niz profesionalnih koreografa prisutnih na festivalu uputio poziv da se i njima dođemo predstaviti.
Sljedećeg dana KUD je nastupio na poziv direktora festivala Mrg. František Hluchanija u Češkom društvu također u Pragu. Također izvrstan nastup uz burne aplauze te mnogo pohvala i pozitivnih kritika.
Osim nastupa na festivalu KUD je organizirao razgledavanje Budimpešte - dvodnevno razgledavanje Praga te u povratku Beča. Treba istaknuti zadovoljstvo svih članova nastupom i organiziranim izletima te svakako zahvalu Nikoli Matulinu, prof., na organizaciji i svemu.

" U Donji Vidovec smo s vratili sa puno dojmova, puno novih poznanstava, vrlo umorni ali sretni sa željom da u budućnosti barem jednom godišnje odemo na slične festivale. Pošto je KUD prije dva tjedna slavio 20 godina postojanja, troškove financiranja putovanja snosili su sami članovi društva uz pomoć Općine Donji Vidovec." rekao je Nikola Matulin, a isto je ponovila i Dragana Matulin, predsjednica KUD-a, oboje uz široki osmijeh i vidljivo oduševljenje.
Što dodati: Bravo naši kudovci, ponosimo se što vas imamo!


Post je objavljen 10.11.2009. u 13:52 sati.