Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Obilježena 19. obljetnica 1. gardijske brigade "Tigrovi"

U vojarnama "Croatia" u Zagrebu i "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji, u četvrtak, 5. studenoga, svečano je obilježena 19. obljetnica 1. gardijske brigade i 1. mehanizirane bojne "Tigrovi".

Zapovjednik Gardijsko motorizirane brigade, brigadni general Mladen Fuzul, zamjenik zapovjednika 1. mehanizirane bojne bojnik Romeo Horvat, te stožerni zapovjednici postrojbi položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja 1. gardijske brigade u vojarni "Croatia" u Zagreb.

Svečanost je nastavljena u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji, gdje je održana Sveta misa za poginule pripadnike u Domovinskom ratu koju je predvodio vojni kapelan Milenko Majić. Svetoj misi nazočili su načelnik stožera Gardijsko motorizirane brigade brigadir Tihomir Kundid, stožerni zapovjednici postrojbe, članovi stožera i zapovjednici postrojbi.

Nakon Svete mise zapovjednik Gardijsko motorizirane brigade, brigadni general Mladen Fuzul uručio je pohvale i nagrade pripadnicima brigade, te je u svom govoru istaknuo doprinos 1. gardijske brigade "Tigrovi" u obrani Republike Hrvatske i Domovinskom ratu. Također, general Fuzul osvrnuo se i na odrađene zadaće u misiji ISAF u Afganistanu, te u misiji UN-a UNDOF na Golanskoj visoravni.

Nazočnima se obratio i zamjenik zapovjednika 1. mehanizirane bojne bojnik Romeo Horvat, koji je podsjetio na osnivanje gardijske brigade "Tigrovi".

Post je objavljen 06.11.2009. u 07:54 sati.