Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

MORE JE KOPNO!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Logotip akcije izradio je svjetski poznati hrvatski dizajner Boris Ljubičić.

More je kopno - građanska inicijativa
(stranica u izradi...)

Referendumsko pitanje za koje će se u ovoj akciji tražiti potpisi građana glasi:

Jeste li za to da se u cijelosti odbaci Sporazum o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije, za koji je Hrvatski sabor 2. studenoga 2009. godine Vladi Republike Hrvatske dao odobrenje za potpisivanje, što je i učinjeno 4. studenoga 2009. godine u Stockholmu, odnosno da se prijepor između Republike Hrvatske i Republike Slovenije ne može rješavati na ad hoc arbitražnim sudovima, nego isključivo na Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu i Međunarodnom sudu pravde Ujedinjenih naroda u Den Haagu?

NEKA NAROD ODLUČI O SVOJOJ ZEMLJI

U subotu, 7. studenog 2009. pobornici građanske inicijative " MORE JE KOPNO " predstavili su u Splitu nacionalnu akciju kojom se najavljuje pokretanje opsežnog posla prikupljanja potpisa građana za raspisivanje referenduma o Sporazumu o arbitraži u pitanju granica, koji je potpisan između Hrvatske i Slovenije. Predstavljanje u Splitu provedeno je paralelno sa predstavljanjem akcije u Zagrebu te akcijom istarskih ribara u Savudrijskoj vali, koji su polaganjem plutača na crti sredine zaljeva označili hrvatsku granicu.
...
Nažalost za Hrvatsku demokraciju, pozivu organizatora odazvali su se samo oni moćniji mediji: HTV i HINA, no u cjelini predstavljanje je prešućeno ili minimizirano u glavnini pisanih i elektronskih medija HINA je uredno prenijela vijest ali su je tek poneke novine objavile.

Organizacijski odbor u Splitu planira prikupljati potpise na 3 mjesta.

Područni organizacijski odbor poziva sve dragovoljce s područja Splitsko dalmatinske županije koji su voljni radom, novčano ili na drugi način poduprijeti provedbu akcije da se jave područnom organizacijskom odboru akcije.

Oni na sjeveru Hrvatske mogu se prijaviti na brojeve mobitela 098/355-277, a oni na jugu na broj 099/ 748 9705 i 098/ 895 629.

Za sve obavijesti možete nam se javiti i el-poštom na (more.je.kopno@gmail.com) ili doznati na web stranici: www.more-je-kopno.com.

More je kopno - građanska inicijativa

Oni koji nisu s područja ove županije ali ne znaju načina kako se priključiti u rad ove inicijative na području svoje županije mogu se javiti na neki od gornjih brojeva koji će ih povezati sa ostalim sudionicima akacije na njihovm području.

Inicijativa dr. sc. Miroslava Tuđmana

Predsjednički kandidat prof. dr. sc. Miroslav Tuđman zatražio je od Vlade da raspiše referendum sa sljedećim pitanjem: "Jeste li za to da se pitanje granica sa Slovenijom (umjesto političkog odlučivanja arbitražom) rješava isključivo na Međunarodnom sudu pravde?". Hrvatski intelektualci svojim su se potpisima već pridružili inicijativi prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, jedinog hrvatskog kandidata za Predsjednika Republike, koji zahtijeva obvezno raspisivanje referenduma o ovom prevažnom pitanju: teritorijalnom razgraničenju sa Slovenijom te zauzimanju državničkoga stava o pristranoj ulozi EU u ovome, pravno inače sasvim jasnome, sporu. Svi oni koji spomenutu peticiju (a čiji tekst donosimo u nastavku) žele podržati, neka pošalju svoje podatke - ime i prezime, zanimanje i eventualnu znanstvenu titulu na adresu organizatora peticije akademika Josipa Pečarića: pecaric@element.hr

Pogranični incident - amaterska snimka

Zbilo se to 7. studenoga o.g. u uscu rijeke Dragonje.

SPLIT - PROSVJED OBITELJSKE STRANKE PROTIV PRODAJE MORA

Dana 31. listopada pripadnici Obiteljske stranke Split podpomognuti sa ostalim pripadnicima Obiteljske stranke iz županije izveli su prosvjednu akciju protiv neodgovorne politike Vlade RH koja je, lažući opetovano i otvoreno javnosti da sa Slovenijom nije dogovoreno ništa (eufemizam je : tajna diplomacija), odlučila dati Sloveniji nešto što joj nije ni vladino ni slovensko, ne vodeći računa o tome da ova luda avantura sa arbitražnim sporazumom može značiti i presedan za ostale naše susjede, za neka nova presizanja na naše more i kopnene granice. Apsurdno je da to sada čine isti ljudi koji su donedavno i u toj istoj vladi zastupali dijametralno suprotna gledišta. Kako im vjerovati?

Image Hosted by ImageShack.us

I još jedno slovo - ime Isusovo!

Image Hosted by ImageShack.us

Uz citat iz don Anđelkove nove knjige:

"A Krunica - i kao pobožan predmet i kao molitva - doslovce je obilježila Domovinski rat, toliko da je doista jedan od njegovih simbola. Hrvatskim braniteljima ona je postala zaštitni znak - nosili su je i oni koji je uopće nisu znali moliti. U vrijeme agresije na Domovinu - uzdasi, vapaji i prošnje za mir i slobodu, po zagovoru Kraljice mira, uzdizali su se iz crkava, podruma, rovova. Potoci Zdravomarija tekli su cijelom Hrvatskom, tvoreći molitveni ocean, zajedno s morima naših prijatelja koji su diljem svijeta molili, ili vapili...Cijeli narod bio je molitveni krik Nebu da nam se smiluje. Krunica "u egzistenciji znači neuništivost koja je u nebu ukorijenjena, a u ratu znači nepobjedivost" (V. Mihaljević, "Bog u rovu").

Ona je dokaz da Hrvate u ratu nije spasila yoga, nego vjera u Boga.

Jer, bili smo nemoćni, a jaki. Ključ pobjede imamo u Bibliji: "U svoj se luk nismo pouzdavali, nit' nas je vlastiti mač spasavao. Nego ti si nas, Bože, spasio od dušmana, ti si postidio one koji nas mrze" (usp. Ps 44, 7-8)

don Anđelko Kaćunko: "Moji topnički dnevnici", 105 str.

Post je objavljen 09.11.2009. u 07:35 sati.