Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/eyewannabe

Marketing

Moj prvi TV prilog + kako kupovati make-up na netu

Bokić fino
Evo i mojeg prvog dvominutnog priloga koji sam snimila za emisiju udruge čiji sam član pod nazivom XicaTV. Emisija se prikazuje svakog drugog četvrtka na Varaždinskoj TV (VTv), a kreće 12.11. oko 21:00, ja sam i jedan od voditelja, pa svi oni koji imaju MAXTv, neka nas gledaju zubo

Ok, evo i priloga sretanE sad, dobila sam mnogo upita o tome kako kupovati kozmetiku preko neta.
Ukoliko nemate American karticu, trebat će vam neka druga kojom možete otvoriti PayPal account. Ja imam PBZ visa elektron karticu žiro-računa koju sam besplatno otvorila u banci.

Znači, jednostavno odete u PBZ i pitate stričeka/tetu da vam otvori žiro račun s kojim dobivate Visa elektron karticu. Naknada nema, sve je besplatno sretan Preporučam vam da odmah uplatite 20-ak kn, kasnije ćete vidjeti zašto.

Nakon što ste dobile karticu, odete na PayPal. To je sustav plaćanja koji vam omogućuje sigurne transakcije. Znači, kada kupujete preko neta, preporučam da kupujete samo tamo gdje se plaća preko PayPala, svim ostalim načinima plaćanja riskirate krađu podataka. I love, naravno.

Na PayPalu otvorite account, popunite sve podatke. Unesite i podatke o kartici koju ste dobile, zajedno s troznamenkastim brojem na pozadini. Kad ste gotove, sustav će vas zatražiti da za 1 ili 2$ (nisam sigurna koliko točno - to je onih 20-ak kuna koje ste uplatile) verificirate karticu za koju ste unijele podatke. Potvrdite je. Bez brige, novce ćete dobiti natrag yes

2-3 dana kasnije otiđite u banku i pogledajte ispis novootvorenog računa na onom automatu u banci ili zatražite stričeka/tetu da vam ga ispiše. Na ispisu ćete vidjeti transakciju koju ste napravile preko PayPala kada ste verificirale karticu. Kraj nje će pisati četveroznamenkasti broj. Zapišite ga. Uplatite novce na karticu, bez novaca nema shoppinga zubo

Ponovno se ulogirajte na PayPal i unesite onaj četveroznamenkasti broj koji ste zapisale. Sada imate svoj PayPal račun, verificiran i siguran, i spremne ste za shopping njami (Čuvajte PayPal username i pass ko oko u glavi!)

Pretpostavimo da ćete kupovati na eBayu. Nakon što ste odabrale artikl, kliknite na "buy", potvrdite kupnju i kliknite na "Pay with PayPal". Sustav će vas zatražiti da se ulogirate na PayPal. Na PayPalu potvrdite plaćanje. Nemojte kupovati artikle na eBayu ukoliko nemate dovoljno novaca na PayPalu jer ćete postati nepouzdan kupac, tj. padat će vam rating na eBayu. Ukoliko se to i desi, transakcija na PayPalu vam neće proći.

Preporučam vam isto tako da ne naručujete odjednom artikle u vrijednosti većoj od 150 kn (u pravilu bi trebalo bez carine proći sve do 300 kn, al se nemojte čuditi ako vas carine i već za 100), jer ćete u protivnom vrlo vjerojatno platiti carinu. I - to je to. Sad čekate 1-4 tjedna, ovisno o tome jeste li artikl naručile iz Austrije ili Hong Konga sretan

Eto, nadam se da sam nekima od vas pojasnila neke stvari. Možda se čini komplicirano, no sve zajedno oduzet će vam 10-ak minuta + vrijeme čekanja u redu u banci nut Osim ako nemate e-račun.

Jedina opasnost koja vam sad prijeti jest ovisnost o e-shoppingu. O tome u nekom drugom postu zubo

Post je objavljen 08.11.2009. u 12:55 sati.