Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

S bloga Rav Michael Laitmana

Tajne naše percepcije

Dr. Y. Danilov it Laboratorija za taktilnu komunikaciju i neurorehabilitaciju na Sveučilištu Wisconsin, izvještava kako je izumljen uređaj TVS (Tactile- Vision Substitution System – Sustav za taktilnu zamjenu vida) koji funkcionira na sljedeći način:

Video kamera prenosi sliku u kompjutor, koji ju potom pretvara u crno-bijelu sliku. Ta se slika zatim prenosi na ravnu matricu koja se stavlja na jezik slijepe osobe koja potom prima sliku u obliku električnih impulsa. Jezik prenosi signal u mozak, omogućujući osobi da vidi objekte oko sebe i snalazi se u prostoru. Kao posljedica, osoba koja je potpuno slijepa može vidjeti svoju okolinu. Može hodati naokolo, čitati, igrati križić–kružić, i raspoznavati lica. Ovo znanstveno dokazuje rijči poznatog istraživača, Paul Bach-y-Rita, koji je rekao: “Vidimo mozgom, ne očima”

M.Laitman komentar :
Pročitate li što znanost Kabale govori o percepciji stvarnosti još odkad je Adam otkrio Višu Stvarnost, gotovo prije 6000 godina, shvatit ćete da Kabalisti ovo znaju jako dugo. Oni koriste “izvanjski vid” radi percepcije i istraživanja Višeg Svijeta, koji percipiramo u “našem mozgu” kao i ovaj svijet.

Sljedeće znanstveno otkriće u području percepcije bit će da naš mozak nije ništa doli detektor, s obzirom da se percepcija (osjet) ne odvija u mozgu, nego izvan njega, u “želji”. Želja nije ni u kakvoj vezi s našim tijelom i nalazi se izvan zemaljske materije. Sve percipiramo u našoj duši.

Post je objavljen 04.11.2009. u 18:27 sati.