Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

BiH mediji: Posjet Kosor Sarajevu potvrdio duh razumijevanja

Posjet predsjednice hrvatske vlade Jadranke Kosor Sarajevu u srijedu je zadobio udarno mjesto na naslovnicama svih značajnijih dnevnih listova u Bosni i Hercegovini, a opća je ocjena da je on potvrdio duh razumijevanja i tolerancije u odnosima dviju zemalja i spremnost da se na taj način riješe i preostala otvorena pitanja.

"Nema otvorenog pitanja koje BiH i Hrvatska ne mogu zatvoriti", naslov je velikog teksta u sarajevskom Oslobođenju koje ističe kako su i Kosor i njen domaćin, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, izrazili spremnost da sva otvorena pitanja rješavaju u duhu tolerancije a prvo na dnevnom redu moglo biti biti ono koje se tiče imovinsko-pravnih odnosa.

List ističe i to kako je hrvatska premijerka obećala snažnu potporu Bosni i Hercegovini na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Banjalučke Nezavisne novine kao najznačajniji rezultat razgovora Kosor-Špirić navode iskazanu spremnost da se spriječi učestala praksa bijega počinitelja kaznenih djela iz jedne u drugu državu.

"Sporazum kriminalce privodi pravdi", naslov je u Nezavisnim novinama.

Sarajevski Dnevni avaz samu je naslovnicu posvetio susretu predsjednice vlade s njenim neslužbenim domaćinom, Miroslavom Blaževićem, izbornikom nogometne reprezentacije BiH.

U kraćem izvješću o prvom posjetu Kosor glavnom gradu BiH, Dnevni avaz kao najvažniji rezultat ističe moguće potpisivanje sporazuma kojim će se onemogućiti zloporaba instituta dvojnog državljanstva odnosno bijega počitelja kaznenih djela preko granice.

Post je objavljen 04.11.2009. u 10:00 sati.