Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Hoće li "San u močvari" jednog dana u Hollywood?

ĐURĐEVAC - Roman Marinka Ivaniševića, pod nazivom 'San u močvari', na temu đurđevačke Legende o Picokima, došao je u ruke Branka Lustiga, uglednog filmskog producenta, dobitnika dvaju Oscara i Zlatnog globusa. Lustig je, prema Ivaniševićevim riječima, čuo i zatražio roman te ga za samo četiri dana pročitao.

- Kazao je da mu se knjiga kao literarni predložak izuzetno dopada, odnosno cijela ta priča koju sam napravio u svom romanu. Pozvao me u Zagreb, 24 sata prije njegovog odlaska u Ameriku, našli smo se i pitao me jesam li voljan napisati filmski scenarij, ispričao nam je Ivanišević.

Ivanišević je kazao kako je to njegova davna želja, no za filmski scenarij bit će potrebno mnogo prilagodbi. A hoće li se zaista snimiti film prema tom predlošku, Ivanišević kaže kako konkretnije o tome nisu razgovarali, no dogovorili su pisanje scenarija te novi susret sljedeće godine. No, tema Ivaniševićeve priče nije samo Legenda i ispaljivanje pijetla iz topa, nego mu je želja rekonstruirati stvarne događaje koji su se te 1552. godine odigravali na prostorima od Orahovice do Ivanić grada, uključujući Viroviticu, Đurđevac i Virje.
Scenarij će do svibnja sljedeće godine između Đurđevca i Amerike putovati elektroničkom poštom, a Ivanišević kaže kako bi ga izuzetno veselilo kada bi Podravina imala mogućnosti jednoga dana biti u filmu hrvatskog oscarovca.
Radio Koprivnica

Post je objavljen 02.11.2009. u 17:23 sati.