Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Njemački vojnici smjeli su tražiti zračne udare

Glavni inspektor njemačke vojske prošli tjedan je rekao da je NATO-ova istraga o zračnom napadu na dvije otete afganistanske cisterne s gorivom pokazala kako je napad bio primjeren iako je u njemu bilo civilnih žrtava.

General Wolfgang Schneiderhan, glavni inspektor njemačke vojske, rekao je i da točan broj mrtvih više nije moguće potvrditi.

"Po tom izvješću, poginulo je ili ranjeno između 17 i 142 osobe", rekao je Schneiderhan i dodao da lokalni čelnici procjenjuju da je bilo između 30 i 40 mrtvih i ranjenih.

James Appathurai, NATO-ov glasnogovornik u Bruxellesu, rekao je da to ne može komentirati.

U Washingtonu tajnik za odnose s medijima u ministarstvu obrane Geoff Morrell rekao je na konferenciji za novinare u Pentagonu da ni on to ne može komentirati jer istraga, koliko on zna, još nije završena.

Schneiderhan je novinarima rekao da je pročitao tajno izvješće koje su o tom zračnom napadu pripremile NATO-ove snage za Afganistan, (ISAF). Napad na cisterne 4. rujna tražio je njemački pukovnik koji se bojao da će se pobunjenici tim cisternama poslužiti za samoubilačke napade na ISAF-ove snage.

Ovo je 1429. blog post na OPSA blogu

Post je objavljen 02.11.2009. u 07:06 sati.