Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/duhek

Marketing

Malena maca Puki, jedva spašena od sigurne smrti, traži topli dom

Pišem ovu istinitu dirljivu priču u nadi da će doprijeti do vaših srdaca, te da ćemo jednom predivnom malom biću naći dom i ljubav kakvu zaslužuje.

Naime, kada je moja prijateljica Ozana krenula prošli tjedan sa sestrom u Sesvete, nije mogla znati da se kući toga dana neće vratiti praznih ruku. Prolazeći tržnicom, njih su dvije naišle na istovremeno dirljiv i staršan prizor – malena maca nasred ceste borila se za život, opasno ugrožen iscrpljenošću, glađu, hladnoćom i bolešću.U tom momentu više nije imala snage ni dignuti glavicu, ležeći bespomoćno usred vereve na asfaltu. Ljudi su prolazili pored nje, većinom ne obazirući se. Ozana i Petra, dirnute i ožalošćene tim prizorom, odlučile su pokušati pomoći malenom biću te je, zamotavši je u majicu, ponjele sa sobom. Maca je uskoro odvedena veterinaru, gdje joj, zbog jako lošeg stanja u kojem je nađena, prognoze nisu bile nimalo dobre. Nakon što je preživjela noć, šanse su se počele povećavati te su ipak veterinarska pomoć, ljubav i njega macu uspijeli spasiti od sigurne smrti – malena je naime bila toliko dehidrirana i dalje mučena proljevom, jakom upalom očiju i vrlo, vrlo neishranjena da je to zaista pravo čudo!
Sada, nakon skoro 10 dana svakodnevnih posjeta veterinaru, liječenja, hranjenja posebnom hranom i, nadasve, nesebične ljubavi cura koje su je prihvatile, maca zaista dobro!
Upala okica je sasvim prošla, kao i proljev, očišćena je od buha i parazita, a malena je počela sama papati, igrati se, čistiti i presti.
Ova ljepotica prava je maza, sa zanimanjem promatra svijet oko sebe, novim očima i neizmjernom zahvalnošću prema svakome ko joj pokloni i trunku pažnje. Podučena sirovim iskustvom i spašena s ruba, malena je postala nešto što se zaista ne sreće svaki dan. Budući i sama veterinarske struke, i velika ljubiteljica životinja, često sam imala prilike biti u situacijama da vidim prave životinjske survivere, ali toliko ljubavi i razumijevanja koliko susrećem u pogledu ovog malenog bića još nisam susrela…
Malena je vrlo, vrlo umiljata i željna topline, a za jednu tako mladu macu, i nevjerojatno disciplinirana i pristojna. Bez ikakvih problema sama ostaje doma, a kad se vratimo, i dočekuje nas sretno poput peseka…Sa ostalim se životinjama savršeno slaže – i sa Ozaninim psom Reom, no nažalost ne i sa mačkom Santosom - koji je ujedino i glavni razlog zašto maca traži dom; naime, kako je to star i vrlo teritorijalno nastrojen mačak, malenu jako teško tolerira. Zato molimo svaku dobru dušu koja bi željela jednu vrlo zahvalnu, sada potpuno zdravu i maznu kuglicu dlake, uheka i šapica, savršenu za stan, da nam se javi ili nas barem preporuči nekome tko bi želio ovu ljepoticu!

Za sve informacije, slobodno nam se obratite na broj: 091/511 62 88 – Ozana, ili pišite na moj mail: ivana@ripup.hr

I, šećer na kraju - slijedi par slikica ove malene ljeptice, i velike maze cerek









Puno pusa svim čitateljima bloga kiss

Post je objavljen 27.10.2009. u 21:00 sati.