Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mysterymjackson

Marketing

'This is it' je posljednji sveti dokument o našem vođi i prijatelju'


18 svjetskih gradova je sinoć doživjelo simultanu premijeru dokumentarca o Michaelu Jacksonu 'This is it'. Sinoć je u Los Angelesu, ali i 17 drugih svjetskih gradova održana dugo očekivana premijera filma 'This is it'. Premijeri su prisustvovali članovi obitelji, prijatelji i fanov, a u Los Angelesu je održana preko puta Staples centra, mjesta na kojem je 7. srpnja održana komemoracija za Michaela Jacksona.



U Los Angelesu održana premijera filma 'This is it'

Premijeri u Los Angelesu su prisustvovali Jacksonova braća Jermaine, Marlon, Tito i Randy, a na crvenom tepihu su se našli i Will Smith, Jennifer Lopez, Paris Hilton, Katy Perry, Jennifer Love Hewitt i osnivač Motown Recordsa Berry Gordy Jr., između ostalih.



Obitelj Jackson nakon premijere filma u Los Angelesu


'This is it' prikazuje Jacksona za vrijeme probi koje su se održavale u londonskoj O2 areni, gdje se trebao dogoditi njegov veliki povratak do kojeg nije nikada došlo. Predstavljajući film, redatelj Kenny Ortega je reko da je to 'posljednji sveti dokument o našem vođi i prijatelju'.

No neki Jacksonovi fanovi se baš ne slažu s Ortegom, te su odlučili protestirati ispred mjesta na kojima su se održavale projekcije sa sloganom 'This is not it', da bi izrazili nezadovoljstvo sa dokumentarcem koji 'prikriva istinsko zdrastveno stanje Michela Jacksona' samo nekoliko tjedana prije njegove smrti.



Londonska premijera filma 'This is it'


Složen od 100 sati materijala snimljenog tijekom četiri mjeseca proba u Los Angelesu prije 50 koncerata koje je trebao održati u londonskoj O2 areni, 'This is it' prikazuje Jacksona u najboljem svjetlu, no fanovi koju su prisustvovali probama tvrde da je Michael, kako su probe odmicale bio sve slabiji, mršaviji i zabrinutiji s visokim očekivanjima njegovog velikog povratka na scenu.

Fanovi optužuju organizatora koncerata, AEG Live da je s pritiskom na Jacksona uoči njegovog velikog povratka neizravno utjecao na preranu smrt kralja popa. A kada se usporede izjave fanova i one redatelja dokumentarca Ortege, čini se da su obožavatelji kralja popa ipak više u dodiru s realnošću, jer je stvarno teško povjerovati da svi ljudi koji danas tvrde da su Jacksonovi prijatelji, te da ga obožavaju govore istinu.



Njemačka premijera dokumentarca o Jacksonu

Film će se početi prikazivati istodobno u 110 zemalja, a neki očekuju da bi mogao zaraditi 31,1 milijun dolara u prvom vikendu otvaranja te u konačnici oko 100 milijuna dolara, usprkos tome što će biti u distribuciji samo dva tjedna.

Svečana premijera filma za hrvatske gledatelje održava se u srijedu navečer. Film će se prikazivati u redovnom
programu od četvrtka.

from dnevnik.hr

Post je objavljen 28.10.2009. u 14:15 sati.