Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/manchesterunited-solskjaer

Marketing

Sir Alex otpisuje Rija Ferdinanda?!

Image and video hosting by TinyPic
- Ne, Rio, ne opet... - pomislio je Fergie. Barem tako tvrde izvori iz Uniteda, koji su za The Sun potvrdili kako Ferdinandu prijeti 'sjekira' već u sljedećem prijelaznom roku. Alex Ferguson majstor je u prodavanju igrača čim prođu svoj zenit, slično bi se moglo dogoditi i s Ferdinandom. Govorili su mu da je lud što se odriče Stama, ali Nizozemac nikada nakon odlaska iz United nije igrao na dotadašnjoj razini. Naznake 'stamizma' Alex navodno vidi i kod Ferdinanda, svoje najjače obrambene karike posljednjih godina.

- Mora se što prije vratiti u formu, inače ćemo u obrani morati potražiti neke druge opcije - otvoreno je prije nekoliko dana rekao Sir Alex. Navodno je sve bliži odluci da u vatru gurne mladog Jonnyja Evansa, a Ferdinanda polako počne gurati na klupu. Mnogi će ponovno reći da je lud, tvrditi da je Rio i dalje jedan od najboljih svjetskih braniča, ali Alex nije siguran čak ni hoće li Capello voditi Rija u Južnu Afriku.

- Pitanje forme važno je za svakog trenera kada bira momčad. I zato će Rio morati podići razinu svoje igre - misli Ferguson. U prilog mu ide činjenica da ovaj Ferdinandov propust protiv Liverpoola nije prvi ove sezone. Kiksao je u dresu Manchester Uniteda, ali i za reprezentaciju. Prvo protiv Nizozemske u prijateljskoj utakmici, potom i protiv Ukrajine. Toga se i hrvatski ljubitelji nogometa dobro sjećaju...

- Ne mislim da ikome išta moram dokazivati. Ne zanima me što se priča o meni, sve što želim je nastaviti davati sve od sebe u svakoj utakmici - kaže Ferdinand, koji u posljednje vrijeme ima sve više problema s ozljedama.

Muči se s butnim mišićem, listom, preponama, leđima... A Ferguson misli i da je izgubio na brzini. Za 15-ak dana navršit će 31 godinu, pitanje je hoće li 32. rođendan dočekati na Old Traffordu. Alex lovi pravi trenutak za prodaju...

Post je objavljen 27.10.2009. u 21:57 sati.