Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikaocekivanja

Marketing

Ritam života u Gavelli

Nakon dugo vremena nedolaska, dobro se ponovno vratiti u gradsko dramsko kazalište Gavellu i ponovno se uključiti u pozornička događanja koja se odvijaju na tamošnjim daskama. Jer, dobrim prijateljima, čovjek se uvijek rado vrati.

Ovoga puta razlog dolaska nije bila kakva izvedba Gavellinog ansambla, već gostovanje plesnog studija Step by Step i njihov projekt nazvan Ritam života. Radi se o nizu plesnih točaka, koje u sebi objedinjuju najrazličitije žanrove – tango, charleston, swing i, naravno, pravi irski step. Plesovi kao točke u nizu priča kojima tri djevojke, njihova majka i baka prepričavaju svoja sjećanja i doživljaje u životu. I upravo spoj tih malenih sekvenci pokazuje kako bi ples zaista mogao biti ritam života.

Fotografija: Večernji list

Najdojmljiviji dio, a i onaj s najviše ovacija na kraju, bila je točka u kojoj se izveo irski step. Uz energično kuckanje po kazališnim daskama, izmjena ljubičaste i žute boje bila je pogodak. Pogotovo ukoliko je gledatelj sjedio na balkonu, gdje se jasno mogao vidjeti raspored i kretanje baš onakvi kakve bi nam priuštili izvorni irski steperi. Zatim, ples priče o Pepeljugi, bio je poseban jer je to najbolji prikaz kako pokreti mogu pratiti glazbu i pritom vrhunski dočarati atmosferu same pripovijesti. Oduzmemo li toj priči maske, dobit ćemo jednako dobru priču o djevojčici sa šibicama. Pariški tango je bio točno onakav kakav treba biti – emocionalan i energičan – dok je charleston svakako probudio neka druga vremena svojim pokretima i koracima.

Također, posebnom ovu predstavu čine i gostovanje glumice i pjevačice Jasne Bilušić, te glazbeni trio koji čine Vanja Lisak, Branko Ovčarić i Lea Bulić, a koji su svojim glazbenim točkama obogatili predstavu, te je stoga pedeset kuna, koliko je ulaznica koštala, svakako bilo premalo za cilj kojim se ona vodila, a to je donirati prikupljen novac udruzi Krijesnica za djecu oboljelu od malignih bolesti. I kada se ta predstava izvodi dvaput dnevno dva dana zaredom, može se reći kako je studio Step by Step utrošio energiju s veoma pohvalnim (ali i zahvalnim) ciljem.

Boris Dundović

Post je objavljen 27.10.2009. u 16:24 sati.