Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Dinamo-Cibalia 1:1..Sivonjić promašaj stoljeća

Image and video hosting by TinyPic
U posljednjoj utakmici 12.kola 1. HNL Dinamo je na Maksimiru ugostio drugoplasiranu momčad prvenstva, vinkovačku Cibaliju.

Modri su od samog početka susreta imali više loptu u nogama. U šestoj minuti kapetan Mario Mandžukić izborio je korner, no vinkovačka je obrana uspjela otkloniti opasnost pred Antolovićevim golom. U 15. minuti udarac je oprobao Tomečak, no lopta je preletjela preko gola. U 26.minuti Badelj je dodao Tomečaku koji je centrirao, no u sredini nije bilo nikoga. Samo minutu kasnije udarac prema Antoloviću uputio je Ilija Sivonjić, no obrana Cibalije otklonila je i ovu opasnost pred golom Marijana Antolovića.

Igrala se 27.minuta susreta kada je Mandžukić zamalo presjekao loptu vraćenu vinkovačkom vrataru. Potom je Ibanez je centrirao, Mandžukić pokušao glavom, no njegov udarac je otišao pored gola.

U 32.minuti slobodan udarac odlično je izveo Pedro Morales, no Antolović ga je krajnjim naporom odbio u korner. Minutu kasnije Kresinger je, nakon dodavanja Prgometa, doveo goste u vodstvo.

Već u slijedećem napadu modri su imali odličnu šansu za izjednačenje. Morales je odlično pucao od poda, prebacio Antolovića, da bi Sivonjić loptu izbio s crte gostujućeg golaheadbangheadbangheadbang

Igrala se 44.minuta susreta kada je Tomić u svom šesnaestercu igrao rukom. Sudac Bebek pokazao je na bijelu točku, a Morales je izjednačio postigavši tako svoj deseti pogodak ove sezone. U sudačkoj nadoknadi nakon prekršaja na Papadopoulosu slobodan udarac s otprilike 18 metara izveo je Pedro Morales, no lopta je preletjela Antolovićev gol.

Odmah na početku drugog poluvremena, točnije u drugoj minuti nastavka Sivonjić je centrirao, no Papadopoulos kasni na njegovu loptu. Prvu izmjenu trener Jurčić napravio je u 50.minuti. Iz igre je izašao Papadopoulos, a u igru je ušao Sammir. Dvije minute kasnije Sammir je, nakon duplog pasa sa Sivonjićem pucao, no Antolović brani njegov udarac. Uslijedio je korner, kojeg je izveo Morales, no Barbarićev udarac prelazi preko gola.

U 64.minuti sudac Bebek isključio je gostujućeg trenera Mršića. Minutu kasnije, modri su ponovno u prilici. Mandžukić je dodao loptu Sammiru koji nažalost pogađa vratnicu. Igrala se 66.minuta utakmice kada je Mandžukić odlično prošao po strani i dao loptu u sredinu, no nažalost tamo nije bilo nikog od Dinamovih igrača. Uslijedio je udarac Milana Badelja minutu kasnije, no lopta je preletjela Antolovićev gol.

U 68.minuti Mario Mandžukić prošao je po lijevoj strani i dodao loptu Moralesu, no Antolović je zaustavio njegov udarac. Dvije minute kasnije gosti su po prvi put došli do Butininog gola, no Lovren izbija loptu ispred Kresingera. U 74.minuti Morales je, nakon asistencije Sammira, pucao pored gola. Četiri minute kasnije modri su opet u prilici. Sammir je ušao u gostujući šesnaesterac i poslao loptu u sredinu, no nažalost opet nije bilo nikoga da loptu pošalje u mrežu.

U 88.minuti Pedro Morales ponovno je pucao, no lopta je nažalost prešla preko gola.

DINAMO- CIBALIA
Zagreb, stadion Maksimir

Gledatelja: 1500

Suci: Ivan Bebek (Rijeka); Volf (Rijeka), Skender (Mrkopalj)

Strijelci: 0:1- Kresinger (33'), 1:1- Morales (44.'- 11m)

Žuti kartoni: Mandžukić (Dinamo) , Lukačević, Husić, Antolović, Milardović (Cibalia)

crveni karton: Mazalović (Cibalia)

DINAMO: Butina, Tomečak, Ibanez (83.' Etto), Calello (65.' Vrdoljak), Lovren, Badelj, Mandžukić, Barbarić, Sivonjić, Morales, Papadopoulos (5

Post je objavljen 26.10.2009. u 14:12 sati.