Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/manchesterunited-solskjaer

Marketing

Liverpool srušio United i prekinuo niz poraza

Image and video hosting by TinyPic
“Redsi” su dočekali Fergusonovu momčad u iznimno neugodnom trenutku. Posljednjih su tjedana ubilježili četiri poraza u nizu, gledajući sva natjecanja, a United sigurno nije suparnik za vađenje. Uz to, Liverpool je igrao bez ozlijeđenog kapetana Stevena Gerrarda, a nakon stanke se u momčad vratio ne posve oporavljeni napadač Fernando Torres koji se u konačnici pretvorio u junaka utakmice.

Uoči dvoboja gostujući su navijači zasuli teren loptama za plažu, rugajući se tako Liverpoolu zbog bizarnog pogotka koji je primio u prošlom kolu. Podsjetimo, Sunderland je tada slavio nakon što se lopta koju je uputio Darren Bent u mrežu odbila od lopte za plažu koja je netom prije toga doletjela s tribina.

Nakon što je utakmica na Anfieldu krenula navijači Uniteda ipak više nisu imali previše razloga za zabavu. Liverpool je bio bolja momčad, imao je više prilika, a ključni se trenutak dogodio u 65. minuti kada je Yossi Benayoun sjajnim dodavanjem pronašao Torresa. Rio Ferdinand nije uspio zaustaviti Španjolca koji je po desnoj strani uletio u kazneni prostor i pogodio bliži kut Edwina van der Sara.

Torres je tako na najbolji mogući način čestitao jubilej svome treneru, sunarodnjaku Rafaelu Benitezu koji je vodio svoju 200. utakmicu u Premier ligi. Konačnih 2-0 je nakon kontre u sučevoj nadoknadi postavio David Ngog koji je zamijenio upravo Torresa.

Dodajmo da kraj dvoboja nisu dočekala dvojica igrača. Srpski branič Manchestera Nemanja Vidić je u 89. minuti zaradio drugi žuti karton i već je u trećoj uzastopnoj utakmici protiv Liverpoola morao napustiti igru prije kraja. U sudačkoj nadoknadi drugi je žuti karton zaslužio i veznjak “redsa” Javier Mascherano.

Liverpool je na ovaj način prekinuo seriju Uniteda od čak 11 utakmica bez poraza, štoviše u tom je nizu Fergusonova momčad ubilježila čak deset pobjeda i tek jedan remi. Ujedno su Benitezovi nogometaši skinuli “crvene vragove” s prvoga mjesta Premier lige na kojem se sada ponovno nalazi Chelsea.

Post je objavljen 25.10.2009. u 17:16 sati.