Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/beautyaddict

Marketing

Kistovi za šminkanje


kist za puder u prahu, kist rumenilo, bockalica, veliki kist za tekući puder, manji kist za tekući puder, kist za korektor


Danas sam poslikala skoro sve što koristim za nanošenje šminke na lice. Jedino sam zaboravila uslikati svoje spužvaste aplikatore, no oni nisu sad ne znam kako pretjerano bitni iako ja koristim isključivo njih za nanošenje sjenila obzirom da mi je nekako jednostavnije. Valjda stvar navike.

Uglavnom, da krenemo sa objašnjenjem svakog pojedinačnog kista. Sve slike pojašnjavam s lijeva na desno.


kist za puder u prahu, kist za rumenilo, bockalica za tekući puder/rumenilo


ecotools kist za puder u prahu
Povelik kist sa jako, jako mekanim dlakama, iako su sintetičke. Mislim da nisam tako mekani kist još imala u svojim rukama. Idealan je za nanošenje pudera u prahu. Možda ga možete koristiti i za rumenilo, ali za to mi se ipak čini premekanim i prevelikim.

ecotools kist za rumenilo (morate ga imati!)
I ovaj je, kao i svi ostali ecotools kistovi napravljen od sintetičkih dlaka, no kao što sam gore spomenula - izrazito su mekani. Idealan je za nanošenje rumenila. Ne bocka. Njime nanosim mekana, tvrda, srednje tvrda rumenila. Zaista je odličan za svako rumenilo koje imam.

Kist napravljen po uzoru na MAC 187-icu iliti slavna 'bockalica' (morate ga imati!)
Ovo je valjda jedan od najpoznatijih kistova ili sam barem ja stekla takav dojam. Ono što je kod njega odlično je to što ga možete koristiti za više stvari - nanošenje tekućeg pudera ili nanošenje rumenila. Možda može biti dobar i za puder u prahu, ali osobno to nisam isprobala.
Nanošenje tekućeg pudera sa ovim kistom dobiva novo značenje ili, kako se to popularno kaže - photoshop efekt. Lice zaista izgleda kao s naslovnice. Stavite pudera malo na ruku, ili možda u neku posudicu te lagano 'ubockajte' kist u puder i zatim ga laganim pokretima bockajte najprije po obrazima, zatim po čelu. Na kraju sve lijepo još izgladite ravnomjernim laganim kružnim pokretima.
Nanošenje rumenila također je i više nego jednostavno, pogotovo ako volite jača rumenila, a ne želite izgledati kao da vas je netku lupio nasred obraza rumenilom. Jednostavno 'bockajte' prvo rumenilo, otpuhnite višak, zatim 'nabockajte' rumenilo lagano po obrazima.



veliki plosnati kist za tekući puder, manji kist za tekući puder, kist za korektor


Coastal scents kist za tekući puder - veliki, plosnati (morate ga imati!)
Ovaj kist je poprilično velik i drška mu je poprilično dugačka. Iznenadila sam se kada mi je stigao (naručen sa coastal scentsa) jer nisam očekivala baš toliko velik kist. Poprilično je plosnat, dlake su sintetičke, srednje mekane. Tekući puder je najbolje nanijeti laganim tapkanjem po licu i nakon toga razmazivanjem kako bi se puder upio. Ne upija previše pudera te je vrlo jednostavan za korištenje.

ecotools kist za tekući puder
Ovo je znatno manji kist od kista sa coastal scentsa. Deblji je i nekako mekši, iako su dlake manje. Ovaj kist ne koristim za nanošenje tekućeg pudera već za njegovo dodatno razmazivanje ukoliko zatreba. Nekako sam došla do zaključka kako mi je ipak malo premalen i treba dosta vremena za nanijeti puder s njim. I uz to upije previše pudera jer je premekan. No sve u svemu, odličan je za dodatno razmazivanje, tapkanje i tome sl.

ecotools kist za korektor (morate ga imati!)
Idealan je za nanošenje korektora bilo tekućeg bilo za razmazivanje onog u sticku. Iako je kist mekan, dosta je čvrst jer je su dlake kratke. Nekad koristim isključivo kist, a ponekad prvo prstom razmažem korektor pa kistom dodatno utapkavam korektor kako bi se upio i dobro razmazao.



kabuki, buffer četka


MAD Minerals kabuki (morate ga imati!)
Ovaj kist koristim neprekidno preko godinu i pol i u to vrijeme otpale su mu možda 4 dlake. Zaista je otporan i dugovječan iako na slici djeluje nekako raščupano, i dalje je izrazito mekan za nanošenje pudera u prahu ili mineralne podloge.
Ja ga primarno koristim za nanošenje mineralne podloge, ali može se koristiti i za puder u prahu ili možda za tekući puder (nakon nanošenja tekućeg pudera kružnim pokretima lagano proći po licu sa kabukijem kako bi se tekući puder još bolje ujednačio i "ispeglao").
Kabuki četke su poprilično malene, ali su jako efikasne u onome za što su namijenje i mislim kako bi svatko morao imati barem jednu kabuki četku.

Coastal scents buffer četka (morate ju imati!)
Ne znam kako bih ovo 'buffer' prevela točno na hrvatski, ali ova četka kod mene ima jednaku funkciju kao i kabuki s time da je idealna za 'utapkavanje' pudera u kožu obzirom da je ravno rezana. Ovo je trenutno moja najkorištenija četka, uz kist za rumenilo i mislim kako ću u neko dogledno vrijeme naručiti još jednu.
Dlake su sintetičke, mekane i savršeno čvrste za lijepo nanošenje pudera (u prahu ili onog u kamenu).



kist za blendanje, kosi kist za gel liner, slikarski kistovi za određene detalje


Coastal scents kist za blendanje (morate ju imati!)
Ne morate imati nužno ovaj kist, ali općenito morate imati kist za blendanje jer sjenilo jednostavno izgleda nevjerojatno na očima zahvaljujući kistu za blendanje. Ovi kistovi su poprilično mekani, i nekako pahuljasti, no savršeni su za ravnomjerno blendanje sjenila. Ovo je zaista najbitniji kist ukoliko koristite sjenila za šminkanje. Naravno, možete vi i neke druge kistove koristiti za blendanje (ukoliko vam uspijeva, meni baš i ne), ali mislim kako su ipak ovakvi kistovi puno bolji za blendanje obzirom da im je to primarna namjena, a i vrlo su jednostavni za uporabu.

ecotools kosi kist (morate ga imati!)
O njemu sam već pisala ovdje i ovdje i mislim kako sam rekla sve što se imalo za reći o tom kistu, pa vas molim da pročitate.

Slikarski kistovi
Ovo nisu klasični kistovi za šminkanje, ali ukoliko znate crtati određene detalje na očima ili na licu, onda će vam dobro doći. Kupljeni su ovdje, sintetički su ali dovoljno čvrsti/mekani za kojekakve detalje na licu/očima.

ČIŠĆENJE KISTOVA

Čime prati kistove?
Tekućim sapunom, kupkom za bebe, bilo čime što mislite da bi bilo pogodno i nježno prema vašim kistovima. Nikad nisam kupila posebnu tekućinu koja je baš namijenjena za čišćenje kistova jer jednostavno nisam smatrala da ima potrebe za time. Tekući sapun je zaista sasvim dovoljan.
Jedino kosi kist čistim Baleinim dvofaznim sredstvom za skidanje vodootporne šminke obzirom da su gel lineri vodootporni i tu voda i tekući sapun ne pomažu.

Koliko često prati kistove?
Po potrebi. Svatko najbolje zna koliko često koristi kistove pa se treba po tome i ravnati. Zato ja i imam više kistova za tekući puder, više kabukija, više aplikatora za nanošenje sjenila kako ne bih morala nakon svake uporabe prati kistove. Osobno ih perem recimo jednom u 2 tjedna, ukoliko ih koristim češće. A ukoliko se ne šminkam toliko često, onda ih operem kad mi se učini da bi bilo vrijeme za to.
Jedino spužvaste aplikatore za nanošenje sjenila perem svaki put jer ne volim kada mi ostane boja od prethodnog sjenila na njemu.

Kako sušiti oprane kistove?
Vodoravno, na nekakavom ručniku ili čemu već. Nemojte nikad sušiti kistove okomito tj. tako da ih stavite u npr. šalicu jer se tako voda slijeva u dršku što će vam uništiti ljepilo te će dlake poispadati tj. odlijepiti se.
Nakon što ih malo rukom "ocijedite" samo ih vodoravo polegnite na ručnik i pustite da se osuše.


Ovo je zaista poprilično dugačak post. Iskreno, nisam mislila da ću napisati toliko toga, ali vjerujem da će vam koristiti ono što sam napisala. Uživajte u čitanju!

Vesna


Post je objavljen 25.10.2009. u 11:05 sati.