Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marina333

Marketing

Započni putovanje u svijet boja tako što ćeš odlučiti da ćeš se rastati od svoje dotad najdraže boje, ako ustvrdiš da ti ona ne pristaje uz kosu i oči.

Započni putovanje u svijet boja tako što ćeš odlučiti da ćeš se rastati od svoje dotad najdraže boje, ako ustvrdiš da ti ona ne pristaje uz kosu i oči. Najbolje je gledati boju kose koja ti je prirodna, dakle bez bojanja, pramenova i sličnih preljeva, no pripadaš li onima koji svako malo mijenjaju boje kose i nikada ne dopuštaju da im se vidi izrast, odjeću, naravno, biraj prema toj boji kose. A oči promatraj kad si posve nenašminkana. Priprema, pozor i kreni!

PLAVA KOSA I SVIJETLE OČI

Razluči je li ti kosa platinasta, pepeljasta ili boje meda, a oči svijetloplave, tamnoplave, zelene ili pak pomalo sivkaste.

Imaš li platinasto plavu kosu i zelene, tamnoplave ili zelenoplave oči, biraj smeđu, žutu, narančastu boju te boju breskve i bijele kave. Izbjegavaj sivu, plavu i ružičastu jer ćeš tako izgledati beživotno. Crnu boju izaberi samo za hlače i suknje.

Imaš li pepeljasto plavu kosu i plave, zelene ili sivkaste oči, nosi odjeću ružičaste, crvene, tamnoljubičaste i svijetloljubičaste te bež boje. Izbjegavaj narančaste i zlatne tonove jer ćeš u njima izgledati vrlo blijedo.

Ako ti je kosa boje meda te imaš čisto plave ili zelene oči, biraj odjeću boje slonovače te bež žućkastosmeđu i boju čokolade. Mornarsko plava i sivkasta također su OK, ali u crnom ćeš izgledati pomalo bolesno.

PLAVA KOSA I TAMNE OČI


Siva boja uz plavu kosu baš i ne ide, ovako djeluješ beživotno
Odluči se za tamnosmeđe tonove, potom maslinaste, žutonarančaste, boje hrđe i bijele kave. Izbjegavaj plavu, sivu i ružičastu.

Imaš li plavu kosu boje meda u kombinaciji sa svijetlosmeđim očima, odaberi odjeću u boji breskve, slonovače, čokolada tonove, ljubičaste te zlatne. Crnu i crvenu izbjegavaj.

CRNA KOSA I TAMNE OČI

Tebi pristaju žive i vesele boje. Razmisli o crvenoj, plavoj, ljubičastoj, limun žutoj, kričavo ružičastoj i plavozelenoj boji. I bijela ti odlično stoji! Ne boj se ni crne, ona će stvoriti odličnu bazu za tvoju garderobu.

Izbjegavaj svijetložute, svijetloljubičaste i svijetloružičaste nijanse, jer ćeš u odjeći takvih boja izgledati ispijeno i bolesno jer te boje 'cijede' živost s tvog lica.

CRNA KOSA I SVIJETLE OČI

Crno-bijela kombinacija odjeće odlična je za tebe. Biraj i življe boje, posebno crvenu i zelenu. Izbjegavaj žutu i narančastu.

CRVENA KOSA I SVIJETLE OČI


Koja boja odjeće ide najbolje uz moju crvenu kosu?

Ako si prava crvenokosa i imaš zelene ili plave oči, biraj odjeću u bojama zemlje. Nosi i smeđu, svijetložutu, svijetlozelenu i svijetlonarančastu odjeću. Izbjegavaj plavu, ljubičastu i ružičastu ukoliko ne želiš izgledati ispijeno. Crno neka bude tvoj izbor samo za hlače ili suknje.

Ukoliko imaš kosu svijetlocrvenih nijansi u kombinaciji s plavim i zelenim očima, boje koje ti pristaju su slonovača, marelica, bež, žutkastosmeđa, svijetlosmeđa, ljubičastoplava, breskva i zlatna. Svakako izbjegavaj crnu i boju vina, a OK su i mornarskoplava te svijetlosiva.

CRVENA KOSA I TAMNE OČI

Crvena kosa u kombinaciji s tamnim očima voli odjeću u boji zemlje, smeđe tonove, potom maslinastozelenu, tamniju narančastu, tamnocrvenu i zlatnu boju. Odjeću koja je sive, plave, ljubičaste ili ružičaste boje izbjegavaj jer ćeš u njoj izgledati beživotno.

Za svijetlocrvenu kosu i tamne oči najbolje je izabrati mornarsko plavu, sivu i zlatnožutu boju.


Hm, jesam li se, uz tamnu kosu i oči, baš trebala obući u crno od glave do pete?
SMEĐA KOSA I SVIJETLE OČI

Svijetlosmeđoj kosi sa zelenim očima najbolje pristaju zemljani tonovi (ali oni svjetliji). Lijepo idu u svijetlosmeđi, žućkasti i narančasti tonovi. Odlučiš li se za topić, majicu ili košulju u jarko zelenoj boji, oči ćeš istaknuti do najveće mjere. Izbjegavaj plave, sive i ružičaste boje jer u njima možeš izgledati ispijeno i beživotno.

Imaš li tamnosmeđu kosu u kombinaciji s plavim, zelenim ili sivkastim očima, biraj odjeću bijele, svijetloplave, sivoplave i plavozelene boje. Crna nije dobar izbor jer na tebi može izgledati preteško, pa ukoliko je baš želiš nositi, neka to bude boja tvojih hlača ili suknje (dakle, samo donjeg dijela odjeće).

Pepeljasto smeđa kosa i plave ili zelene oči voli odjeću svijetlih i veselih boja, dakle esmeralda zelenu, limun žutu ili crvene tonove.

SMEĐA KOSA I TAMNE OČI


Uz smeđu kosu i tamne oči odlično pristaje žuta boja!
Ovoj kombinaciji kose i očiju najbolje pristaje smeđa, žuta, narančasta i boja breskve. Sive, plave i ružičaste tonove izbjegavaj.

Ako tvoja smeđa kosa ima zlatni odsjaj, biraj ljubičaste, žute, bež te tonove slonovače. Izbjegavaj crnu.

Imaš li, pak, sasvim tamnosmeđu kosu i tamnosmeđe oči, najbolje ti pristaju maslinasta, esmeralda zelena i limun žuta boja. Također, bit ćeš pravi dinamit u crno-bijeloj kombinaciji odjeće!

I, to je to. Ipak, ukoliko tvoja najdraža boja nikako ne pristaje uz kombinaciju kose i očiju, nemoj se žalostiti jer i za to postoji rješenje – u toj boji nosi donji dio obleke, dakle ono što je daleko od lica i neće toliko dolaziti do izražaja. Sretno!


Post je objavljen 23.10.2009. u 12:01 sati.