Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oaza0mira

Marketing


Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Dragi moji blogeri!!!!
Često u svojim svakodnevnim razmišljanjima i molitvama zanemarujemo naše
svećenike, pa evo malog podsjetnika i na njih kojima je iznimno teško u
ovim vremenima. Pratimo ih svojim molitvama.

Molitva za svećenike
Dušo Kristova, posveti ih:
Podsjeti ih, Gospodine, da je njihovo svećenstvo Tvoje svećenstvo. Učini ne samo da budu ljubljeni, nego da mogu ljubiti kao što Ti ljubiš. Daj im dar svoga mira.
Tijelo Kristovo, spasi ih:
Nahrani i njih sobom, dok oni nas hrane. Nemoj da gladuju usred obilja: spasi ih Gospodine, i od nas njihovih vjernika.
Krvi Kristova, napoji ih:
Obnavljaj njihov žar svaki dan, učini da budu svima dostupni, da žeđaju za dušama, i da piju svoju čašu do dna, Gospodine i u radosti i u žalosti.
Vodo iz prsiju Kristovih, operi ih:
Obnovi Gospodine obećanja njihovih krštenja, milost potvrde i obećanja njihovih ređenja. Učini novom svaku njihovu svetu Misu.
Muko Kristova, okrijepi ih:
Privuci ih, Gospodine, na križ sebi, da ne padne. Drži ih čvrsto uza se, tako da s Tobom uskrsnu. Daj Gospodine, da budu vjerni povjerenja i da ga oni sami imaju.
O dobri Isuse, usliši ih:
Poslušaj, Gospodine, kad te mole za pomoć, kad ne znaju što bi činili. Usliši ih, Gospodine, kada iz dubine srca zavape tebi. Budi im prijatelj Gospodine.
Među rane svoje, sakrij ih:
Zaštiti ih Gospodine, od njih samih; oni su samo ljudi kao i drugi. Spriječi sve one koji bi htjeli uništiti i njihovo čovještvo i njihovo svećenstvo. Oni su Tvoji Gospodine.
Ne daj da se ikada odijele od Tebe:
Drži ih na dlanu svoje ruke, Gospodine. Ne dopusti da ikakva gorčina uđe u njihova srca. Daj da uvijek ostanu sjedinjeni sa Euharistijom, istovremeno s Tobom i s Tvojom Crkvom.
Od neprijatelja zlobnoga, brani ih:
Čuvaj ih i brani od Sotone i njihovih zlih duhova koji bi htjeli raspršiti njihova mala stada koja si im dao. Naoružaj ih Gospodine, darovima Duha.
Na času smrti zovni ih:
Gospodine, Ti po njima spašavaš druge, ali oni sami sebe ne mogu spasiti ako Ti s njima ne budeš do kraja. Stani uz njih da ih ojačaš.



Post je objavljen 23.10.2009. u 09:44 sati.