Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framari

Marketing

Duhovna Obnova Pazin 16.-17.10.2009. „Prava vjera, savršena nada, čvrsta ljubav“

Kratko i jasno, predivno, produhovljeno i mnoštvo zajedništva prožeto kroz vjeru, nadu i bratsku ljubav.
Upravo ovakvim riječima bih nekome u jednoj rečenici opisao ovogodišnje duhovne vježbe frame Krnjevo
,


Zaista kroz tri dana osjećala se jedna obiteljska intimna atmosfera.
No započnimo po redu.

Petak.16.10.2009.
Pomalo sramežljivo, ali nadasve radosno počeli smo se okupljati ispred našeg samostana na Krnjevu. U zraku se osjećala jedna euforija i uzbuđenje, svi su bili nestrpljivi i u iščekivanju konačnog dolaska u Pazin i početka obnove.
U Pazinu, u našem dragom samostanu, za početak smo se smjestili i blagovali večeru. Navečer je počeo uvodni molitveni program sa predstavljanjem teme susreta.nakon kojeg slijedilo uvijek plodonosno druženje uz zabavu. Pa bilo je igre i smijeha gotovo do 1h.


Subota 17.10.
Uz zvukove dežurnog buditelja Damira, nekako smo se probudili i dan započeli molitvom jutarnje, u 8 h je već uslijedio doručak, te smo radosno dočekali našeg dušobrižnika fra Zorana Bibića, koji je bio zadužen za nagovore tokom dana.
On je temu vjere, nade i ljubavi toliko dobro i nama blisko rastumačio i približio da smo ostali otvorenih usta od zapanjenosti. Neke stvari koje se kao podrazumijevaju u našem vjerničkom životu, dobile su jednu sasvim novu dimenziju. Uslijedio je rad po skupinama, te zajednički osvrt na temu. Uz pozdrav našoj nebeskoj Majci, uslijedio je i objed, te zabava i rekreacija u prirodi oko samostana. Nismo se ni okrenuli, a već je došlo vrijeme za nagovor koji je bio priprema za sakrament pomirenja. Pri kraju osobne ispovijedi uslijedila je krunica uz otajstva svijetla. Molili smo za bratstvo i za sve naše potrebe. Vrhunac dana je bilo euharistijsko slavlje. Velika i neizmjerna radost je bila pomiriti se s Bogom, te smo tako puni Duha, nakon večere, imali uistinu blagoslovljenih trenutaka u molitvi i zajedništvu. Meni osobno jedan od najdražih trenutaka sa framom uopće. Naravno, zabave i rekreacije nije falilo ni ovu večer.


Nedjelja 18.10.

Samo ću kratko spomenuti, da smo taj dan, nakon ručka napustili uistinu žalosna srca jer je našoj obnovi došao kraj. Ali opet smo s nestrpljivošću čekali 19h, kada je započela euharistija, na kojoj smo položili naša obećanja da ćemo u narednih godinu dana, truditi se živjeti evanđelje.

Hvala svima koji su prisustvovali našem velikom danu, od fra Tomislava, fra Anselma, fra Mata, fra Zorana, fra Kruna, do framaša iz Sinja, sa Trsata, Žabice, Crikvenice!


Post je objavljen 22.10.2009. u 15:13 sati.