Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hphppsisak

Marketing

A-HSP u Zadru

Žele opstanak desne opcije u Hrvatskoj

Sve hrvatske stranke prava, i HSP i HČSP i AHSP, zajedno će nastupati na izborima kao jak pravaški blok, čime će osvojiti oko 20 mandata. Već nekoliko mjeseci predstavnici ovih triju stranaka razgovaraju o tome da bi na sljedeće izbori izašli kao pravaški blok s ciljem da se prekinu svađe među pravaškim strankama i da se na taj način ne razbijaju glasovi, rekao je na konferenciji za novinare Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone- Hrvatske stranke prava.

Keleminec je rekao kako vjeruju u dobre rezultate jer su vladajuće stranke razočarale velik broj birača. Kako je rekao, u Hrvatskoj vlada velika kriza, brodogradilišta planiraju prodati, gotovo 40.000 ljudi bi moglo ostati bez posla, ZERP, korupcija i kriminal u velikim tvrtkama - sve je ovo razočaralo građane. Njihova je stranka, međutim, protiv ulaska u Europsku uniju, jer kako su rekli, i danas smo zahvaljujući krizi i haraču, praktički okupirani.

Keleminec kaže kako je njihov uvjet za ulazak u pravaški blok bio da Anto Đapić ode s mjesta predsjednika HSP-a. On bi, kako su najavili, na sljedećem saboru stranke trebao podnijeti ostavku na to mjesto.

Keleminec se osvrnuo i na osnivanje stranke HSP dr. Ante Starčević, rekavši kako njezini osnivači nisu mogli osnovati tu stranku, jer ona ne može biti registrirana. Pored toga, rekao je kako iza tog projekta stoji HDZ, koji ne želi da se pravaške stranke okupe.

Mihovil Zubčić, povjerenik stranke za Zadarsku županiju, rekao je kako je dušom i tijelom za to da se stvori desna struja koja će štititi nacionalni integritet društva. On je apelirao na sve pravaše da ne igraju igru, već da zajedno izađu na izboru kako bi zadržali Hrvatsku, a ne da sada, u miru, nestane.

Post je objavljen 21.10.2009. u 08:39 sati.