Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mysterymjackson

Marketing

Michaelu Jacksonu pet nominacija za American Music Award



Image and video hosting by TinyPic

Četiri mjeseca nakon iznenadne smrti Michael Jackson je nominiran u pet kategorija za dodjelu glazbenih nagrada American Music Awards.

Osim što je nominiran, Michael Jackson je trenutačno najprodavaniji izvođač, kao i ukupno najtraženiji te najprodavaniji u ovoj godini.

Sa šest nominacija bolja je jedino country pjevačica Taylor Swift koju je, podsjetimo, pijani i bezobrazni Kanye West pokušao osramotiti na dodjeli MTV-jevih nagrada, ali je naposljetku više osramotio sebe.

I Swiftova i Jackson će se uz Lady Gagu, Eminema i skupinu Kings of Leon boriti za nagradu 'Glazbenik godine' na ceremoniji dodjele koja će se održati 22. studenog u losanđeleskom Nokia Theatreu.

U Americi se u ovoj godini prodalo 5.7 milijuna Jacksonovih albuma. Kompilacija hitova iz 2003. godine 'Number Ones' najprodavaniji je album s 1.9 milijuna prodanih primjeraka, a iza slijedi Swiftin album 'Fearless' sa 1.8 milijuna prodanih primjeraka.

Jackson je nominiran i u kategorijama za najboljeg muškog izvođača i najbolji album ('Number Ones') te u kategorijama pop/rock i soul/R&B. U životu je osvojio 22 nagrade uključujući i nagradu za 'glazbenika stoljeća' koja mu je uručena 2002. godine.

Taylor Swift je nominirana za najbolju izvođačicu u pop/rock i country kategoriji. Eminem je nominiran u kategoriji za najboljeg izvođača uz nominaciju u pop/rock kategoriji. Lady Gaga i Kings of Leon imaju tri nominacije svaki.

Na ceremoniji dodjele u Nokia Theatreu nastupit će Alicia Keys, Black Eyed Peas, Jennifer Lopez i pobjednik showa 'American Idol' Adam Lambert.


Image and video hosting by TinyPic

Paul Anka Jacksonovu pjesmu proglasio plagijatom

U ponedjeljak je pjesma 'This Is It' stavljena na download na službenoj stranici Michaela Jacksona, a povodom toga reagirao je nitko drugi do Paul Anka, glazbena legenda koja je na vrhuncu svoje karijere bila tijekom 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Anka je po vlastitim riječima 'This Is It' po narudži napisao Michaelu Jacksonu još 1983. godine, a ovaj ju je odbio jer je bio nezadovoljan. Autor je sedam godina kasnije istu proslijedio pjevačici Safire.

Paul Anka pokojnom Jacksonu zamjera i to što mu nije vratio demo snimku pjesme 'I Never Heard' koju su zajedno radili i koja je bila svojevrna ulazna karta za naručivanje pjesme 'This Is It'. Vremešni pjevač ogorčen je što će njegova pjesma biti iskorištena za prvi posthumni korak u eksploataciji Jacksonove karijere, od koje on naravno neće dobiti ni centa.

Inače Paul Anka posljednjih nekoliko godina uspješno restaurira svoju karijeru snimanjem albuma sa swing obradama poznatih rock i pop hitova iz osamdesetih i devedesetih. Zna on dobro koliko se može zaraditi izvođenjem tuđih pjesama.


Stvarno baš svako želi zaraditi na imenu Michaela Jacksona i sad kad je mrtav! This is it je i ime turneje bilo dok je još bio živ....kako se već tada dotični Paul nije javio!?!?

Image and video hosting by TinyPic

Od 13.10. puštene su u prodaju MJ dolls. Počela je masovna proizvodnja lutki sa likom Michaela koje su uistinu prelijepe. Najpopularnija trenutno je Thriller toy .....koja je uistinu odlično napravljena, vrlo precizno prikazuje crte lica od MJ-a, a i poprilično su skupe. Mogu se naručiti za 190 Američkih dolara.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

....još 12 dana...







Post je objavljen 16.10.2009. u 01:15 sati.