Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/majabaka

Marketing

ŠTRAJK ZBOG KORČULE ILI ŠUTNJE

Ovih dana Brod potresa priča o bankrotu grada zbog slučaja Korčule i presude kojom se Novogradnja ima naplatiti prodajom imovine grada Broda za radove na Korčuli izvedene davne 1990 godine.Mnogo istina o tome i ja znam, zna ih i gradonačelnik jer i ja sam mu dala mnogu dokumentaciju , ali jedno je istina, a drugo donošenje presuda po tim istinama. Još 1991 godine nad Ferijalnim savezom se počeo pokretati postupak ovrhe. Tada je sud U Korčuli već bio donio rješenje o procjeni imovine i prodaji iste radi pokrića dugova a koji su nastali kao posljedica toga što je direktor Ferijanog saveza i F-toursa dizao kredite za plačanje radova Novogradnji za izgradnje objekta na Korčuli. Već tada je Ina na bila zainteresirana za kupovinu Korčule i imovina F toursa na Korčuli je procijenjena na nekih 2.600.000 DM. No tada se u cijelu priču uplelo Brodsko državno odvjetništvo je poništilo ugovor o prijenosu imovine sa FERIJALNOG SAVEZA na F-TOURS. F tours nije bila kako piše gsp. Duspara privatna tvrtka Željka Zorića, on je samo bio direktor i u ferijalnom savez i u F-tours, a F-tours je bio tvrtka osnovana o strane članova ferijalnog saveza. Pamet projekta bio je pravnik Mirko Tomac, a željko Zorić je bio samo izvršitelj tog projekta.Kada je dakle na inicijativu brodskog pravobranitelja gsp. Karamusteka poništeno vlasništvo F-toursa nad odmaralištem u Korčuli isto je vračeno nazad na ferijalni savez, a kako je
Ferijalni savez bio Jugoslavenska institucija, odmaralište je prešlo u vlasništvo države Jugoslavije. Nekoliko godina poslije nakon donošenja nekih Zakona ,sklapanja ugovora i sl. pa sve na području države Hrvatske postalo je vlasništvo RH.Tako je RH postala vlasnik tog odmaraišta, jer netko je putem institucija RH želio dobiti Korčulu, ali smetale su mu hipoteke na zemljištu . Spominala su se tad imena od ministrice pravosuđa, preko INE, do savjetnika u Croatija banci,ali " Država" vidjevši da hipoteke ne može šale brisati i nekom "svom" dati "čistu " Korčulu, tada isto poklanja gradu Brodu. Država obečava gradu da će pobrisati sve hipotekarne upise ( nastale temeljem Zakona te iste države ) i ti procesi brisanja su još uvijek u tijeku i rješavaju ih Općinski sud u Korčuli i Županijski sud u Dubrovniku, a kreditori čekaju. Za to vrijeme Novagradnja "radi"
Gradu Brodu se dakle poklanja nešto što je još od 1968 godine bilo njegovo vlasništvo, nešto što je grad Brod kupio od grada Korčule i prenio u vlasništvo Ferijalnog saveza svoga grada i građana. Tada se ponovo javlja novogradnja. Do tada je za dokazivanje duga izgubila sve sporove i dokazala da nema potraživanja na Korčuli i da su svi izvedeni radovi u doba 1991 godine plačeni,ali Novogradnja za svoja potraživanja više niti ne tereti Korčulu niti radi namirenja duga traži prodaju odmarališta, nego za radove koji su joj plaćeni tereti grad Slavonski Brod.Novogradnja dakle prije par godina podnosi prijedlog za ovrhu protiv grada Broda , grad Brod ne ulaže prigovor i dobija pravovaljano rješenje o ovrsi. Tek potom forme radi tada Grad ulaže prigovor Županijskom sudu, no ovaj po logici stvari i pravno utemeljeno potvrđuje rješenje Općinskog suda. Da su se tada vlasnik Novogradnje i gradonačelnik dogovorili da umjesto novca grad dade nekretnine, sve bi "leglo" i građani nebi ništa niti znali. Ali nisu, htjeli su "živu "lovu i grad je bio pred blokadom. No tada se dešava smjena vlasti i umjesto Jerkovića dolazi Duspara. Duspara se bori i protiv Novogradnje i protiv onih koji su dali kredit za isplatu Novogradnje i uknjižili se na nekretnine na Korčuli, duspara hoće gradu sve najbolje i OVCE I NOVCE, ali gradonačelniče moj nemože se baš sve pljuniti i pobrisati ko da ništa nije bilo. A pogotovo ne na način da se i dalje pred javnosti izlazi poluistinama i nedorečenim istinama.Bilo bi dobro kad bi Duspara iznio okolnosti o tome kako je Novogradnja i pod čijim patronatom uopće dobila rješenje kojim je dug utvrđen.Bilo bi dobro da si dozvolio ovrhu uknjiženim vjerovnicima. Izgubio bi samo Korčulu, a ovako ćeš izgleda izgubiti i Korčulu i imovinu grada Broda.Bilo bi dobro da si i ti kao država "nekom" poklonio odmaralište na korčuli, nekom tko nema druge imovine i dao da se Novogradnja naplati prodajom zemljišta na Korčuli. No dok si ti kalkulirao Novogradnja izračunala da joj više vrijedi imovina grada Broda koju će prodati a za dio utrženog novca u ovšnom postupku kupiti Korčulu, hipotekarci će se napalati,Jerković i sl. dobiti svoj dio kolača kojeg Duspara neće jesti, jer on eto štrajka umjesto da progovori i o ulozi Jerkovića u mješanju tog tijesta.Ako pak i sam nije umješan u neke druge smjese, recepte i kolaće.

Post je objavljen 15.10.2009. u 12:50 sati.