Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/niniane

Marketing

Pegazari - i Cabron ;) (oliti dvostruka blog promocija ;))

Dugo me nema na blogu - a jedan od glavnih razloga tome je bilo i pisanje i uređivanje mog prvog romana koje mi je oduzelo gotovo svo slobodno vrijeme - i dio neslobodnog. No, sad je roman u prijelomu, ilustriran, kreće ubrzo u tisak i planira ugledati svjetlo dana u studenom ;) Pa je vrijeme i za pozabaviti se kakvim promotivnim aktivnostima ;)

First of all, da kažem pokoju rječcu o samom romanu, naslova "Pegazari" - to je fantasy roman za djecu i mlade koji mogu čitati i odrasli ;) Glavna radnja romana se bavi pegazarima, jahačima krilatih konja u mitskoj zemlji Eponiji, koji pokušavaju vratiti ravnotežu između dva zaraćena naroda - no, sve se temelji na pitanjima nasilja, opravdanosti osvete, te sasvim stvarnog bullyinga.

No, moram priznati da, koliko god kreativna inače bila, ideja blog promocije nije moja. Na nju je došla kolegica/prijateljica/blogerica Ire oliti Irena Rašeta, inače vrlo kreativna i svestrana osoba ;) kojoj u studenom izlazi prva zbirka priča pod naslovom "Cabron". Zbirka sadrži 16 Ireninih priča napisanih između 2001. i 2008. godine (od čega tri dosad neobjavljene), a kako sam radnu verziju zbirke pročitala, mogu je unaprijed preporučiti svima koji vole čitati inteligentnu i zanimljivu znanstvenu fantastiku.

I to me dovodi do ovog projekta blog-promocije...

Photobucket

Što je to blog turneja? Pa, promotivna akcija u vidu književne turneje koja se odvija na blogu (zapravo, poželjno je na više blogova, jer u njoj osim autora sudjeluju i drugi blogeri koji se odazovu autorovom pozivu). Pošto je Internet postao svijet u nekim svojim aspektima gotovo paralelan ovom našem, "stvarnom" svijetu, ovo je logičan slijed - pa strani pisci ovakav vid promocije već obilato koriste. Koliko je Ireni i meni poznato, kod nas će ovo biti prva ikada održana blog turneja.

A koji je princip rada? Pa, autor/ice (u ovom slučaju nas dvije) pozivaju kolege prijatelje blogere (tj. vas) da na svojim blogovima najavite/predstavite naše knjige u vidu npr. prikaza, recenzije, intervjua i slično. Kako ciljamo svoje knjige objaviti za Interliber, željele bismo stvoriti buzz prije, za vrijeme i nakon Interlibera, pri čemu bi oni koji bi pisali nakon Interlibera mogli pisati recenzije, dok se promocija prije Interlibera može napraviti i u gorenavedenim oblicima, što se sve može napraviti i prije nego knjigu fizički držite u ruci.

Napredak ove promotivne akcije će se moći pratiti kako kod Irene, tako i kod mene na ovom blogu. Dakle, pozivam vas sve - razglasite ovo, proslijedite svima, linkajte okolo, javite se za suradnju (možda u budućnosti budemo u mogućnosti uzvratiti jednakom mjerom ;)), svaka ideja i pomoć je dobrodošla :)

Post je objavljen 14.10.2009. u 21:47 sati.