Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Srbija namjerava do kraja godine otvora misiju pri NATO-u

Svoju misiju pri sjedištu NATO-a u Bruxellesu Srbija će otvoriti do kraja ove godine, prenijeli su u srijedu navečer beogradski elektronički mediji, pozivajući se na izjave najviših srbijanskih političkih dužnosnika.

Kako je navedeno, državni tajnik Ministarstva obrane Igor Jovičić rekao je da će misija biti otvorena do kraja godine, ne otkrivajući tko će obavljati dužnost veleposlanika.

Gostujući na televiziji B92 Jovičić je dodao kako je u tijeku "tiha procedura" tijekom koje će u zemljama članicama biti razmotren srbijanski prijedlog te da bi onda do kraja godine Srbija mogla dobiti veleposlanika pri NATO-u.

Mediji prenose i najavu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića da će Srbija u najskorije vrijeme otvoriti svoju misiju pri NATO-u u Bruxellesu, u kojoj se navodi da je već određen veleposlanik koji će tamo biti upućen.

Podsjetivši kako je Srbija članica programa NATO-a "Partnerstvo za mir", Tadić je ukazao kako postoji još mnogo mogućnosti za razvoj takve suradnje.

NATO-ovu programu "Partnerstvo za mir" Srbija je pristupila 14. prosinca 2006. godine, zajedno s Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom.

Post je objavljen 09.10.2009. u 07:00 sati.