Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Hrvatska postaje prva zemlja koja zatvara blogere



Jučer je konačno i do glavne informativne emisije Nove TV došao slučaj Damira Fintića, vlasnika portala vukovarac.net koji je pravomočno osuđen za klevetu koju on nije počinio i zbog čega će odležati u zatvoru. Time je naš azemlja postala lider među europskim zemljama kad se radi o represiji nad novinarima i zatvaranjima istih, što će nam i te kako pomoći u pristupnim pregovorima s EU.

Na žalost golgota Damira Fintića počela je još 2005. godine i tijek događanja možete pročitati na stranici vukovarac.net. CNN blog objavio je iste te godine i prvi članak o tom slučaju, te kasnije još nekoliko njih na istu tu temu. Tek sad, kad se Fintić našao pred odsluženjem zatvorske kazne i kad je presuda koja nema nikakve veze sa zdravim razumom postala pravovaljana, u medije je došla ova priča.

Fintić se pomirio sa sudbinom i prihvatio da je i zatvor za ljude, ali mi se ne smijemo pomiriti s time i treba ustrajati u inzistiranju da se ta presuda kao i cijeli proces ukinu, jer danas je to Damir Fintić sutra to može biti netko od Vas, ne samo novinara već i Vas običnih ljudi koji će te možda negdje u afektu nešto izgovorit protiv nekog moćnika koji će vas onda tužiti za klevetu i vodeći se ovim slučajem presedanom, otjerati Vas u zatvor ni krive ni dužne.


Post je objavljen 08.10.2009. u 11:43 sati.