Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Državni udar Jasne Omejec

Ono što se dođađa posljednjih mjeseci u Ustavnom sudu nije ništa drugo nego li institucionalni državni udar u režiji Jasne Omejec. Svojom izjavom da će u slučaju da Ustavni sud presudi da je nametnuti „Harač“ od strane Vlade RH neustavan, pravo na povrat imati samo oni koji podignu ustavnu tužbu. Da ne bi istalo sve na tome, nedavno je stigla i dopuna izjave u kojoj navodi da će pravo na povrat imati ne samo oni koji su podnjeli ustavnu tužbu već će morati i doslvno pogoditi po kojoj osnovi će ustavni sud eventualno proglasiti „Harač“ neustavnim.

Ovakvim izjavama Ustavni sud jasno je dao do znanja da svi građani nisu jednaki već da samo uska skupina ljudi ima pravo na zaštitu svojih ustavom zajamčenih prava, koja su bar na papiru jednaka za sve građane. Drugim riječima Ustavni sud u najmanju je ruku suspendirao Ustav RH.

No to nije sve. Zadnjih mjesec i pol Ustavni sud praktički je stao s radom jer je doslovno zatrpan s tridesetak tisuća ustavnih tužbi koje pomoćne službe ustavnog suda moraju obraditi. Mjesec i pol Hrvatska je praktički bez jedne od poluga vlasti, Ustavnog suda. Ovime se stvara opasna situacija bezvlašća u zemlji koja je namjerno izazvana od strane Jasne Omejec. Da stavr bude gora, nema ju tko smijeniti, jer sudstvo je navodno samostalno iako u praksi se sada jasno vidi da je sudstvo u potpunosti podređeno u najmanju ruku Vladi RH, a možda čak i direktno samo jednoj stranci, HDZ-u.

U Hrvatskoj trodioba vlasti postoji još samo formalno, otprilike kao što su u Afganistanu provedeni „demokratski izbori“. Što će biti dalje, nitko ne zna, ali u svakom slučaju nije dobro.

Post je objavljen 07.10.2009. u 11:30 sati.