Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/allein

Marketing

Rezultati Emmy-a

Prošlo je već i neko vrijeme kako su Emmy dodijeljeni, vrijedi da se i ja oglasim s komentarima i usporedbom s mojim prognozama ili barem željama tko i kako treba dobiti Emmy-a. Neka su predviđanja bila opravdana kvalitetom serije, neka jednostavnim nepoznavanjem konkurencije, neka samo puste želje da pobijedi onaj tko mi se najviše sviđa. U svakom slučaju, pogledajte dolje....

Outstanding Comedy Series:
nominirani:
"Entourage" (2004)
"Family Guy" (1999)
"The Flight of the Conchords" (2007)
"How I Met Your Mother" (2005)
"The Office" (2005)
"30 Rock" (2006)
"Weeds" (2005)
moja želja: 30 Rock
pobjednik: 30 Rock

Mogu se pohvaliti da se ovdje ispunila moja želja - humoristična serija o peripetijama zvijezda i 'zvijezda' iza tv kamera je pobijedila u svojoj kategoriji. Što samo ide u prilog kvaliteti i jedinstvenosti serije koju toplo preporučam svima koji imaju pristup internetu i mogu ju downloadati i pogledati. Za to možemo zahvaliti našim pametnjakovićima koji slažu programski raspored; moram sasuti drvlje i kamenje na našu komercijalnu Novu tv, koja se diči time da emitira ovu seriju. No u samohvalama zaboravljaju napomenuti u kojem ju terminu emitiraju: nedjelja u 00:45!!! Svaka čast mudracima koji su ju smjestili u ovaj termin, a sami ju hvale da je "...serija koja je poharala svijet. U tom terminu Hrvatsku će sigurno zaobići. Hvala Nova TV!!

Oustanding Drama Series:
nominirani:
"Big Love" (2006)
"Breaking Bad" (2008)
"Damages" (2007)
"Dexter" (2006)
"House M.D." (2004)
"Lost" (2004)
"Mad Men" (2007)
moja želja: Big Love
pobjednik: Mad Men

Nažalost, moji favoriti ovdje nisu pobjedili, nagradu je dobio totalni outsajder (bar što se mene tiče). Iako ova serija ide na tvu kod nas, nije u meni pobudila interes za gledanje, nekako ne vjerujem ni dalje da ću biti zainteresiran. Serije za koje sam se nadao da će biti pobjednici nažalost nisu u ovoj kategoriji ništa osvojili, možda bude više sreće dogodine.

Outstanding Lead Actor in a Comedy Series:
Alec Baldwin for "30 Rock" (2006)
Steve Carell for "The Office" (2005)
Jemaine Clement for "The Flight of the Conchords" (2007)
Jim Parsons for "The Big Bang Theory" (2007)
Tony Shalhoub for "Monk" (2002)
Charlie Sheen for "Two and a Half Men" (2003)
moja želja: Alec Baldwin
pobjednik: Alec Baldwin

Još jedna nagrada za ovu seriju, još jedan dokaz o kvaliteti serije. Izuzetno dobro odglumljen lik koji upravlja mikrovalkama i tv postajom, patološki mrzi svoju majku, traži ljubav svog života i razmišlja o darovanju bubrega svom izgubljenom ocu....svakako gledati!

Outstanding Lead Actor in a Drama Series
Simon Baker for "The Mentalist" (2008)
Gabriel Byrne for "In Treatment" (2008)
Bryan Cranston for "Breaking Bad" (2008)
Michael C. Hall for "Dexter" (2006)
Jon Hamm for "Mad Men" (2007)
Hugh Laurie for "House M.D." (2004)
moja želja: Michael C. Hall
pobjednik: Bryan Cranston

U najavi ovih Emmya nisam bio upoznat sa serijom Breaking bad, serijom koja je dobila podosta nominacija u ovogodišnjim (a i prošlogodišnjim!) nominacijama. U međuvremenu sam skinuo i pogledao tu seriju i mogu samo reći da je Bryan Cranston taj Emmy dobio potpuno zasluženo! (inače, prošle godine je za istu tu ulogu i seriju dobio također Emmya!) S obzirom na to što se događa glavnom liku i što Bryan radi da bi što uvjerljivije prikazao patnju lika, Emmy je svakako opravdan. Walter White je srednjoškolski učitelj koji otkrije da ima rak, u uznapredovaloj fazi; kako bi si nekako platio skupo liječenje, kreće u partnerstvo s propalicom i ovisnikom Jesseim - zajedno kuhaju crystal meth koji onda prodaju. Transformacija koju Bryan izvodi kako bi prikazao lika koji propada poslije kemoterapije je stvarno hvale vrijedna, usporedio bih njegovo mršavljenje radi uloge s onim koje je Christian Bale napravio u The Machinistu. Zadivljujuće i svakako vrijedno Emmya. Usput preporučam i cijelu seriju, upravo ju je Nova otkupila, nadam se samo nekom 'pametnom' terminu za gledanje....

Outstanding Lead Actress in a Comedy Series
Christina Applegate for "Samantha Who?" (2007)
Toni Collette for "United States of Tara" (2009)
Tina Fey for "30 Rock" (2006)
Julia Louis-Dreyfus for "The New Adventures of Old Christine" (2006)
Mary-Louise Parker for "Weeds" (2005)
Sarah Silverman for "The Sarah Silverman Program." (2007)
moja želja: Tina Fey
pobjednik: Toni Collette

30 Rock ne može osvojiti baš sve, ipak u ovoj kategoriji Tina Fey nije osvojila glavnu nagradu za svoju ulogu. Možda sad i ja uzmem skinuti 'United states of Tara', da vidim da li je nagrada opravdana.

Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series
Jon Cryer for "Two and a Half Men" (2003)
Kevin Dillon for "Entourage" (2004)
Neil Patrick Harris for "How I Met Your Mother" (2005)
Jack McBrayer for "30 Rock" (2006)
Tracy Morgan for "30 Rock" (2006)
Rainn Wilson for "The Office" (2005)
moja želja: Neil Patrick Harris
pobjednik: Jon Cryer

Seriju 'Two and a half men' ne pratim baš pozorno, ako ju ulovim na tvu, ok, ako ne, nikome ništa. Ne znam čime je baš Jon Cryer zaslužio svoj Emmy, pošto mi se ne čini cijela serija niti posebno zahtjevna niti posebno zahvalna za glumca, no dobro, čestitam.

Outstanding Supporting Actor in a Drama Series:
Christian Clemenson for "Boston Legal" (2004)
Michael Emerson for "Lost" (2004)
William Hurt for "Damages" (2007)
Aaron Paul for "Breaking Bad" (2008)
William Shatner for "Boston Legal" (2004)
John Slattery for "Mad Men" (2007)
moja želja: Christian Clemenson
pobjednik: Michael Emerson

Ni u ovoj kategoriji nije pobjedio moj favorit no svejedno sam zadovoljan odabirom - Michale Emerson glumi Bena Linusa u 'Lostu', lika pokretača cijele serije. Otkako se pojavio, lik je svašta doživljavao, od fizičkog do psihičkog zlostavljanja, što se nastavilo i u zadnjoj sezoni. Svakako dobro odglumljeno i zasluženo, iako bih više volio da je Emmy otišao liku kojeg je lakše voljeti i lakše se suosjećati s njime, kojeg je uobličio Christian Clemenson.

Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series
Kristin Chenoweth for "Pushing Daisies" (2007)
Jane Krakowski for "30 Rock" (2006)
Elizabeth Perkins for "Weeds" (2005)
Amy Poehler for "Saturday Night Live" (1975)
Kristen Wiig for "Saturday Night Live" (1975)
Vanessa Williams for "Ugly Betty" (2006)
Moja želja: Vanessa Williams
pobjednik: Kristin Chenoweth

U ovoj kategoriji moja je potajna želja bila da Emmy ode Vanessi Williams za ulogu zlice u (trashy) seriji 'Ugly Betty'. Ipak i ovim odabirom sam zadovoljan, gledao sam "Pushing Daisies" pa iako mi nikad nije bila posebno dobro sjela, ipak je Olive Snook jedan jako zabavan i 'težak' lik, za koji se može zaslužiti i Emmy. Čestitam!

Među kategorijama koje nisam bio spominjao ranije, samo da navedem neke zaniljive pobjednike: South park u katgoriji kratkih animiranih filmova, How I Met Your Mother za kategoriju Art direction in a Multicamera series(??), Pushing Daisies za Art direction in a Singlecamera series, True Blood za Outstanding Casting For a Drama series, The Tudors za Outstanding Cinematography for A One Hour Show, The Office za Outstanding Directing for a Comedy Series, Battlestar Galactica - Daybreak (Part 2) za Outstanding Sound editing for a series, Chuck za Outstanding Stunt Coordination,....

Ostale nagrade se mogu pogledati na www.emmys.com!

Post je objavljen 05.10.2009. u 11:26 sati.