Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Bebić danas prima Ranka Krivokapića

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primit će danas predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, koji će boraviti u službenom uzvratnom posjetu Hrvatskoj na poziv predsjednika Sabora, priopćio je Ured predsjednika Sabora.

Dvojica predsjednika parlamenata razgovarat će o ukupnim odnosima Hrvatske i Crne Gore koji su zadnjih godina u usponu, te u sklopu toga o međuparlamentarnoj suradnji, koja je puno pridonijela zbližavanju dviju susjednih država.

Važna tema razgovora bit će pristupanje Hrvatske i Crne Gore Europskoj uniji. Crnoj Gori je 22. srpnja uručen upitnik Europske komisije, i to samo nekoliko mjeseci nakon što je podnijela zahtjev za statusom države kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji. Hrvatska snažno podržava što skoriji ulazak Crne Gore u Europsku uniju i NATO, te joj na tom putu pomaže prijenosom vlastitih znanja i iskustava iz pristupnog procesa.

Bebić i Krivokapić razgovarat će i o intenziviranju gospodarske suradnje na svim područjima od zajedničkog interesa, stoji u priopćenju.

Post je objavljen 05.10.2009. u 07:00 sati.