Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Jao tebi Hrvatska!

Krunicom za pravdu

''Jao tebi Hrvatska! Da se u Americi, Njemačkoj, Francuskoj, dogodilo ono što se u tebi dogodilo, odavno bi već svi mi slavili i radovali se s onima koji su nam donijeli slobodu'. "Ne postoji nijedan narod kao naš, tako malen, politički beznačajan, sam i ostavljen na cjedilu, koji je stvorio ono o čemu je sanjao tisuću godina i zbog kojeg su milijuni života natopili njegovu zemlju. A ostvarili smo to zahvaljujući ljubavi onih koji čine naš narod. Jao tebi Hrvatska, ako ne digneš glas protiv nepravde koja se dogodila! Jao tebi kršćanine, ako ćeš dopustiti da tobom, tvojim narodom i obitelji vlada nepravda! Što ćeš reći svome djetetu i unuku, ako dopustiš da na laži i nepravdi počiva sadašnjost?" upitao je don Pave, istaknuvši da se nikog neće nazivati negativnim imenom. "Ali što možemo učiniti kao kršćani nego zamoliti dobrog Boga da nam podari mir i pravdu? Dokad ćemo gledati novine, televiziju i pitati se u kojoj zemlji mi to živimo? Dokad ćemo gledati majku koja je dala sina, prijatelja koji je dao život, dio svog tijela, razbolio se, tužan je i žalostan i mi se pitamo što se dogodilo? Kao kršćani ponizni smo pred Bogom koji je pravda i istina i kažemo: 'Gospodine, daruj nam pravdu! Mi te molimo za one koji čine nepravdu: obrati ih. Molimo te za one koji doživljavaju nepravdu; daj im snage i strpljenje. Molimo te za sebe same, da nikad ne posustanemo u traženju svega ne bi li smo za svakog pronašli dragulj koji se zove istina i pravda. Nemojmo nikad dopustiti da se dijete već od malih nogu uči da nepravde i laži mogu takvima ostati do kraja života. To ne smije biti jer onda izdajemo svoju vjeru", zaključio je don Pave Šindija u propovijedi slavlja koje je okupilo pakoštanski i puk iz okolnih župa.

Sljedeći takav molitveni susret održava se 9. listopada u Škabrnji.'

Proroci i poroci - Drina Matina 5.10.2002.

E, moj narode - Drina Matina 25.9.2002.

„Tim povodom želim podsjetiti na lik blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, nadbiskupa mučenika zagrebačkog, koji je uzorno živio svoje svećeništvo. Spominjemo ga se kao mučenika savjesti, jer se s mirom i postojanošću koje su proizlazile iz čiste i mirne savjesti pred Bogom, Crkvom, vjernicima i narodom, suočio s nepravednim sudom komunističkoga režima. Savjest mu je bila čista jer je svakoga trenutka tražio samo da ispuni Božju volju i slijedi Njegove zapovijedi, bez prihvaćanja kompromisa, hrabro svjedočeći istinu u ljubavi. Čiste se savjesti bez straha suočava s progonstvom. U osobi blaženoga Stepinca prepoznajemo svijetli primjer vjernosti Kristu i Crkvi, vjernosti koju je on živio u slobodi jasnim svjedočenjem Istine", rekao je kardinal Bozanić.

Kardinal Bozanić, kao potpredsjednik CCEE-a, zajedno s predsjednikom kardinalom Péterom Erdöom i potpredsjednikom kardinalom Jean-Pierreom Ricardom, predsjeda plenarnim zasjedanjem CCEE-a (Vijeća europskih biskupskih konferencija) koje u Parizu traje do nedjelje 4. listopada.

Kard. Bozanić i kard. Stepinac


Post je objavljen 03.10.2009. u 12:35 sati.