Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vidrinsmijeh

Marketing

ISABEL ALLENDE: "ZORRO"

Ovaj ljetopis o legendarnom junaku Zorro-u napisala je jedna zaljubljena žena.
Zaljubljena u njega. Kako? Vidjet ćete.

U nekim pričama prikazan je kao običan zlikovac, razbojnik i površan zavodnik, bez časti.
U knjizi o kojoj ću vam pisati, Zorro je čovjek od krvi i mesa, s velikim slabostima i jakim vrlinama, s naglašenim osjećajem za pravdu i čast..i opet, s mnogim proturječjima i unutarnjim sukobima.
Jednom rječju, neodoljiv..stoga pazite da se ne zaljubite i vi!!!!
Jer Zorro, vrstan poznavatelj čulne ljubavi, koji je katkada, imajući zapanjujuću sreću, mogao zavesti i nehotice na desetke žena, ni uz jednu od njih nije se mogao vezati, jer su mu oduvijek bile najdraže- neostvarive romanse!!!
Tako je čitav život jadničak naš mali venuo za jednom Juliane....
Pamtio je, kao što kaže Allende, "samo one žene koje su ga izmučile svojim ravnodušjem"

No, otkuda dolazi ovaj naš zavodnik, otkrit ćemo na samom početku ove lijepe legende, oslikane vještim perom Isabel Allende:
Davne 1790., katolički su misionari pokrštavali urođenike na kalifornijskoj obali.
Domoroci iliti indijanci, teško su prihvaćali pomisao kako je potrebno prihvatiti "patnje na ovom svijetu, kako bi se uživala upitna dobrobit na drugom." Blago je za reći kako su se teško nosili i sa bjelačkom hijerarhijom, budući su se indijanci međusobno razlikovali samo i isključivo po srčanosti i mudrosti.
U takvom ozračju, buntovna Toypurnija, kći Bijele Šumske Ušare, digne ustanak predvodeći indijance u časnom ratu protiv misionara...i bude ranjena.
Od sigurne smrti spašava je mladi španjolski časnik Alejandro de Vega. Of skroz oni se zaljube i of skroz oni su roditelji našega..hoću reći mojega...ovaaj..našega ZORRO-a, Diega de la Vege, našega "junaka romantična i vedra srca"
( te kjeeerooo kjerooo mučooo....kak da sad ovo izbrišem hm.. bemu miša vidra)

Zorro-ova baka, Bijela Šumska Ušara, pripovjeda mališanu poučne indijanske legende, uči ga čitati tajne znakove sa špiljskih stijena, govoreći mu kako da stekne 5 velikih i važnih vrlina: ČAST, PRAVEDNOST, POŠTOVANJE, DOSTOJANSTVO I HRABROST.

"Ja ih sve želim, bako."
"Onda moraš proći mnoge kušnje bez suza."

Superman ili Zorro više mi nikada neće biti nedoumica.... Ne samo da Zorro ima više seksipila i bolji kostim..nego...ma pročitajte Isabel Allende i njeno viđenje stvari...

Da...da..mislim da....ponovno se zaljubljujem...samo mu moram biti zauvijek nedostižna, izmučit ga svojim ravnodušjem i bit će sve u najboljem redu;)))))


Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 30.09.2009. u 18:57 sati.