Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenazvijezdice

Marketing

Strava

Image and video hosting by TinyPic

DO KADA OVAKO?????

Moja iskrena sućut roditeljima i obiteljima, te prijateljima malenog Antonija i mladog Filipa


24 sata

Preminuo dječak na kojeg je naletio auto u Kumrovcu

Antonijo (3) cijelu noć je bio u komi, a u srijedu je ujutro podlegao ozljedama. Auto ga je udario u ponedjeljak kad je htio prijeći cestu ispred kuće

Piše: Ivan Hruškovec
Antonijo Petrinec (3) preminuo je u srijedu ujutro u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. Na njega je u ponedjeljak nešto iza 18 sati naletio auto nedaleko od njihove kuće u Risvici kraj Kumrovca. Kum Tomislav Škvorc vratio se s Antonijem i njegovom majkom Nikolinom (22) s cijepljenja i parkirao uz cestu. Antonijo i majka su trebali prijeći cestu, ali Antonijo je sam krenuo pretrčati cestu dok je majka vadila stvari. Na njega je naletio auto, koji je vozila žena (35). Hitno su ga prevezli u bolnicu, ali mu se u noći na utorak stanje još pogoršalo. Dječak je prije deset dana navršio tri godine.

................................................................

Večernji list

TUGA I STRAH NAKON STRAŠNE NESREĆE NA ZAGREBAČKOM VRHOVCU

X. gimnazija plače zbog nesreće četiri prijatelja

Šesnaestogodišnjaci su “posudili” audi A6 i krenuli u zabavu. Desetak minuta kasnije Filip je poginuo. Vedran se danas probudio iz kome...

Četvorica šesnaestogodišnjaka iz X. gimnazije, Vedran, Denis, Marin i Filip, od početka su znala da će njihov subotnji izlazak biti poseban. U noćnu će zabavu, veselili su se, konačno krenuti automobilom, i to luksuznim audijem A6 “posuđenim” iz radionice oca jednog od njih! Ma, nema veze što nemaju vozačku dozvolu, već će se nekako snaći...

Desetak minuta nakon polaska, na raskrižju ulica Vrhovec i Vidovčica – katastrofa. U sekundi dugoj poput vječnosti audi prelazi u suprotni trak, udara u rubni kamen, okreće se, slijeće s ceste, udara u drvo... Vozilo Hitne pomoći lakše ozlijeđene Marina i Denisa odvozi u KB “Sestre milosrdnice”, Vedrana zbog ozljede vratnog kralješka, glave i natkoljenice voze u Kliniku za traumatologiju, a po Filipa, koji je proletio kroz staklo zadnjeg desnog prozora automobila, na užas njegovih prijatelja dolazi – mrtvozornik.

A jutro prije je pobijedio... Strah. Tuga. Očaj. Bijes. Osjećaji su to koji se danas, dva dana nakon strašne nesreće i neopreznog tinejdžerskog nestašluka, izmjenjuju u mislima svih koji su poznavali Filipa, svih koji još uvijek strepe za Vedrana, operiranog u ponedjeljak, za Denisa koji sada na glavi ima dvadesetak šavova i za Marina koji, slomljene ruke, priželjkuje da se život poput filma vrati unatrag. Odrasli se trude pomoći koliko mogu, no za razredne kolege četvorice gimnazijalaca još uvijek nema utjehe.

................................................................

Dnevnik.hr

U stravičnoj nesreći poginule 4 osobe

U Zagrebu na križanju Branimirove i Mandlove ulice sinoć u 21.55 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula na mjesto događaja, a tri su od zadobivenih ozljeda preminule u bolnici, priopćeno je iz OKC-a PU zagrebačke.
Do nesreće je došlo kada je vozač osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka, vozeći Branimirovom ulicom krenuo obilaziti osobni automobil ispred sebe. Zbog neprilagođene brzine naletio je na rubni kamen te se zabio u rasvjetni stup. Na mjestu nesreće poginula je jedan osoba, a tijekom noći dvije ženske osobe podlegle su ozljedama u KB-u Dubrava, a muška osoba stradala u sudaru preminula je u KBC-u Zagreb. Promet Branimirovom ulicom bio je zatvoren od 22.10 do 02.22 sata, a na mjesto nesreće izašao je i sudac istrage.

..........................................................

U prometnoj nesreći poginuo 21-godišnjak
Cavtat, 30.09.2009.,

Noćas nešto prije jedan sat u Cavtatu je u prometnoj nesreći 21-godišnji mladić smrtno stradao, izvijestila je dubrovačko-neretvanska policija.

Do nesreće je došlo kad je 21-godišnjak iz Župe Dubrovačke upravljajući vozilom ford eskort radi brzine neprimjerene uvjetima i stanju kolnika izgubio nadzor nad vozilom, udario u nogostup i zemljani nasip, nakon čega se vozilo prevrnulo. U toj nesreći smrtno je stradao 21-godišnjak iz Močića, koji je bio putnik u vozilu.

.............................................................

Jutarnji list

Dvoje djece teško stradalo u prometnim nesrećama
SISAK - U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 17.30 sati u Nazorovoj ulici u Petrinji teško je ozlijeđena 8-godišnja djevojčica koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu.

Od udara automobila, kojim je upravljala 24-godišnja žena, djevojčica je pala na kolnik, a zbog zadobivenih ozljeda prevezena je u sisačku bolnicu gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede.

Protiv vozačice slijedi podnošenje kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće.

Sat vremena kasnije teške tjelesne ozljede zadobio je i 12-godišnji dječak u prometnoj nesreći koja se dogodila u Ulici Mije Goričkog u Sisku.

Do nesreće je došlo kad je dječak, upravljajući biciklom bez zaštitne kacige, iz dvorišta preko nogostupa izašao na kolnik te udario u prednju desnu bočnu stranu automobila kojim je upravljala 44-godišnja vozačica.

Zbog udara dječak je pao na nogostup i zadobio teške tjelesne ozljede.

Optužni prijedlog je podnesen protiv njegove majke jer biciklom na cesti smiju upravljati djeca s navršenih devet godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom, za što im je izdana potvrda, a druga djeca s navršenih devet godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

....................................................................

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 30.09.2009. u 12:14 sati.