Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Evo nas nakon uhodavanja u novicijat...

Dragi čitatelji vjerovali ili ne živi smo i zdravi.
Preživjeli smo uvod i kao što kaže naš maestro disel motor se uhodao. Kroz ovih 20ak dana puno smo toga proživjeli i nastojat ćemo Vam ukratko to sve prezentirati.
Za početak Vas sve srdačno pozdravljamo, zahvaljujemo na razumijevanju i molitvenoj potpori.

Prvi tjedan smo proveli na Colle don Boscu, za one koji ne znaju, to je mjesto gdje je rođen don Bosco. Na mjestu gdje je započela salezijanska priča prisjetili smo se don Boscovih početaka i na mjestu gdje je On sanjao svoj poznati san iz devete godine, pokušali smo i mi postaviti svoje ciljeve i dosanjati svoje snove. Kroz tih tjedan dana obišli smo niz mjesta koja su značajna za salezijansku obitelj. Bili smo u Castelnuovo, gdje je don Bosco kršten, zatim smo posjetili Butiglieru gdje je krizman, Capriglio, mjesto odakle je mama Margareta. Zatim smo bili u Morialdu, mjesto poznatom po susretu tada mladog Giovannina Bosca i don Callosa, a kasnije je u njemu zivio i sv.Dominik Savio. Potom smo posjetili Mondogno, mjesto u kojem je preminuo sv.Dominik Savio.

Sve u svemu proveli smo na Colleu sedam prekrasnih dana kroz koje smo još bolje upoznali salezijansku karizmu, upoznali se međusobno i napunili duhom za ozbiljan rad na sebi kroz novicijat.

Dragi naši zadovoljni smo s dosadašnjim tokom novicijata i možemo reći da je novicijat uistinu vrijeme darovano od Boga za duhovni rast i rad na sebi, kako bi se na kraju mogli potpuno predati Bogu u služenju mladima na don Boscov način.

Mozda Vam je poznato iz prijašnjih generacija kako se na početku svake generacija bira slogan. tako smo i mi ove godine birali. Konkurencija je bila žestoka, a na kraju je pobjedu odnio odlomak iz Ivanovog evanđelja (Iv 15, 1-11). Iz ovog odlomka izabrali smo geslo: "Ostanite u mojoj ljubavi!!!"
U tijeku je izrada himne i simbola na čijoj izradi svi sudljeujemo.

P.S.
Puno pozdrava našim prednovacima, ma gdje god bili i svima onima koji o tome razmišljaju. Za Vas smo posebno pripremili galeriju slika kako biste vidjeli kako to otprilike izgleda, međutim nismo ih u stanju odmah objaviti zbog odsutnosti našeg službenog fotografa. Riječ je inače o Ircu koji je kandidat Ukrajinske provincije. Zove se Noel Maher i maher je za fotografije. Ima 27 godina i završio je strojarski fakultet u Irskoj, radio u Boingu, upoznao salezijance u Rusiji i odlučio se odgovoriti na poziv. Imamo još jednoga Škota, međutim o njemu i ostalima u sljedečim javljanjima.

Pozdrav Mikuliću, vojnom kapelanu, Divendidu Prpi i kumčetu Cikojeviću od Lukača
Pozdrav Moniki i Leonardu od Andreja
Pozdrav ekipi sa FESB-a od Maria
Pozdrav nikome od Jope
Pozdrav svima od Stjepana
Pozdrav stolnotenisačima iz Nurnberga od Domagoja
Pozdrav svim ljudima i sjemeništarcima od Mate
I na kraju reda radi pozdravljamo našeg najdražeg ravnatelja don Milana Ivančevića, SDB (zvanog Ivan Miličević).

Post je objavljen 28.09.2009. u 20:52 sati.