Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Ulicama moga grada poštari su trčali

Protekli vikend umaško turističko naselje Katoro ugostilo je više od 600 djelatnika Hrvatskih pošta, na njihovim jubilarnim 10. sportskim susretima. Među sportskim disciplinama u kojima su se natjecali, bilo je i natjecanje u brzom hodanju. Ovo natjecanje održano je u subotu prije podne u samom Umagu. Dan prekrasan, sunčan i topao. Staza duga 5 km protezala se od Trga slobode preko Nove obale, Trgovačkom i Garibaldijevom ulicom. Sudjelovalo je 28 poštara iz cijele Hrvatske, među njima i dvije poštarice. Natjecanje se odvijalo u tri kategorije – do 40 godina, više od 40 godina i žene.

Naravno, hrpa domaćih i turista nije imala pojma zbog čega je dio grada obilježen ogradama i vrpcama. Desetak sudaca duž staze nadgledalo je regularnost natjecanja, policija je kontrolirala promet ali nitko nije mogao spriječiti šetače po gradu da ne smetaju natjecateljima. Tak da je bilo i probijanja kroz grupe turista i naglih kočenja (ah, većina turista zuji naokolo ko muhe bez glave i mijenja pravac kretanja u nanosekundi). No, nije bilo ozljeda, raspoloženje je na početku bilo prpošno i razdragano, a kako su kilometri odmicali nekima se osmijeh s lica izgubio u nekoj od ulica. Neki su ozbiljno shvatili natjecanje, neki su se uspijevali i okrijepiti pri brzom hodu, jedan je poštar tijekom utrke "ulovio" buduću ženu.

Utrka poštara 2009

Utrka poštara 2009

Utrka poštara 2009

Image Hosted by ImageShack.us

Utrka poštara 2009


Mijo Jagatić, iz zagrebačke pošte u Branimirovoj, pobjednik u kategoriji više od 40 godina, šestu godinu za redom najbrži poštar u Hrvatskoj.

Utrka poštara 2009


Poštarica Blaženka Topalović iz Koprivnice i poštar Ante Ban iz Splita, zaljubljeni par. Ante je za vrijeme utrke zaprosio Blaženku.

Utrka poštara 2009


Pobjednica u kategoriji žene-poštarice, Katarina Sertić iz Pošte Virovitica.

Utrka poštara 2009


Post je objavljen 28.09.2009. u 09:22 sati.