Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Lichterlauf

Jučer sam nastupio na utrci na 10km u Dusiburgu. Utrka se održavala na njihovoj verziji Jaruna (park sa regatnom stazom). Tokom dana se održavalo više utrka, a glavna utrka je bila na 10km. Ukupno je u svim utrkama nastupilo preko 3000 natjecatelja. Polovica je nastupila na 10km (međutim nismo svi bili u istoj utrci, jer je nešto ranije održana i utrka firmi na istoj stazi, pa su kasnije u rezultatima spojili te dvije utrke).

From duisburg lichterlauf

Na zagrijavanju sam se osjećao odlično, bez znakova umora od Krka. Krenuo sam jako, s prvom grupom. Grupa se pomalo osipala pa nas je nakon otprilike 1,5km ostalo pet. Tempo je bio jak, ali nije mi izgledao prejak, disanje je bilo pod kontrolom. Prva dva kilometra smo prošli za 6:21, a u trećem je tempo malo pao na 3:19. Nakon toga za mene počinju lagani problemi. Počeo sam visiti, zaostao bi par koraka, pa bi to brzo nadoknadio, a onda bi ponovno počeo zaostajati. Nešto prije 4. km sam pustio grupu i nastavio u svom tempu. A taj moj tempo je nastavio padati iz kilometra u kilometar (3:24, 3:26, 3:27, 3:30, 3:32). Pošto su se trčala dva kruga pretpostavio sam da bi na kraju mogao neke prestići za cijeli krug. Iznenadio sam se kad sam počeo prestizati već negdje između 7. i 8. kilometra. Gužva se povećavala, pa sam zadnja dva kilometra imao dosta problema. Međutim, na mene prisustvo drugih (pa taman bili puno sporiji) djeluje motivirajuće, pa sam unatoč gubljenju vremena na preticanje 9. kilometar prošao za 3:25. To mi je dalo još malo motiva da ubrzam u zadnjem kilometru jer sam izračunao da bi mogao ići brže od dosadašnjeg rekorda. Taj zadnji kilometar sam prošao za 3:21 i u cilj ušao u vremenu 33:48, što je 8 sekundi brže od starog rekorda. Završio sam na 5. mjestu u utrci, a kad su spojili rezultate sa onima iz utrke firmi, pao sam za jedno mjesto.
From duisburg lichterlauf

Stari rekord sam istrčao prošle godine, u svojoj prvoj utrci na 10km (ne uzimajući u obzir 10km u sklopu triatlona). Večer prije sam bio na svadbi, a ujutro prije te utrke sam imao trening plivanja. Kao i jučer i na toj utrci sam prvu polovicu otrčao znatno brže nego drugu.
Utrkom mogu biti i zadovoljan i nezadovoljan. Da mi je netko lani rekao da ću ove godine trčati 33:48 poslao bi ga u... Lani sam trčao 5km za 15:56, što je po McMillanovom kalkulatoru ekvivalent od 33:06 na 10km. Očekivao sam da ću ove godine trčati oko ili ispod 32 minute.
S druge strane, prije tjedan dana sam imao utrku od 5 sati. Iako mi se nije činilo da je ta utrka ostavila posljedice, vjerojatno bi trčao nešto brže da sam imao koji dan odmora više (premda, siguran sam da ne bi trčao 32 minute). Staza na kojoj smo trčali jučer ima nekoliko oštrih zavoja, 80% podloge je makadam, a ima i nekoliko kraćih uspona. Svi ti elementi uzmu po koju sekundu. Za pobjednikom sam zaostao 1 minutu, što nije puno s obzirom da on ima maraton za 2.26h.
Uglavnom, sa utrkom sam više zadovoljan nego nezadovoljan (rekord je rekord), ali sa napretkom (ili izostankom istog) ove godine nisam.
Njemci me nastavljaju ugodno iznenađivati. Pri povratku s utrke, dok sam čekao tramvaj, pitao sam nekog Njemca da li taj vozi do glavnog kolodvora. Vožnja mi se malo odužila, jer mi se na karti činilo da do kolodvora ima samo stanica ili dvije. Taj Njemac je valjda vidio da sam se malo uskomešao, pa je prešao cijeli tramvaj da mi kaže da na idućoj stanici trebam izaći. A ja mislio da su Njemci negostoljubiv i zatvoren narod...



Post je objavljen 27.09.2009. u 16:32 sati.