Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redarmyfaction

Marketing

Mesić odao počast Che Guevari

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji se nakon završetka službenog dijela posjeta i tijekom vikenda zadržao na Kubi, posjetio je grad Santa Claru u središnjem dijelu otoka, gdje je položio vijenac na spomenik Ernestu Che Guevari i obišao muzej posvećen tom kubanskom revolucionaru, rodom iz Argentine.

U pratnji Omara Ruiza Martina, član CK Komunističke partije Kube, i predsjednika regionalne vlade Aleksandra Rodrígueza Rosade, hrvatski predsjednik položio je vijenac na spomenik Che Gueveri, te posjetio njegov Spomen-muzej, izvijestila je kubanska novinska agencija ACN – Agencia Cubana de Noticias.

Predsjednik Mesić rekao je novinarima da je Che Guevara simbol borbe i primjer za mlade ljude koji žele bolje i pravednije društvo.

"Danas smo mu došli odati počast, jer Che ostaje primjer svima koji sanjaju o boljem svijetu. On je nadišao granice Latinske Amerike. Postao je simbol za one koji žele promijeniti svijet", rekao je Mesić.

Također je rekao da je on osobno bio štovatelj kubanske revolucije i 'Comandantea Guevare', te da se sjeća kako je vijest o njegovoj smrti u Boliviji 1967., doživio kao gubitak, navodi ACN.

Post je objavljen 24.09.2009. u 19:19 sati.