Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mindbuilding

Marketing

Aduti u rukavu

Malo sam se, priznajem, umorila od sumornih tema, vrućih krumpira naše svakodnevnice, apsurdnih i morbidnih odluka naših političara s kojima moramo živjeti, sumraka morala i moralnih vrijednosti, pametovanja o tome što i kako treba ili ne treba, filozofskih, socioloških, političkih i inih analiza i ozbiljnosti...
Umorila sam se zato što znam da će sve ionako proći! I opet doći. Jer život je vječna mijena, a ne zadana konstanta. I Bogu hvala da je tako!
Okolnosti u kojima živimo su trenutno jedine koje imamo. Možda bismo radije živjeli u nekim drugim, naoko idealnijim okolnostima, no to ne bi suštinski mijenjalo na stvari. Jednostavno zato što bi se nakon nekog vremena te okolnosti isto promijenile i postale možda manje ugodne.
Trebamo li, dakle, očajavati zbog sudbine koja nas je zadesila? Hoćemo li se protiv nje boriti ili se s njome pomiriti? Štogod odlučili, kakogod postupili, život će naposljetku opet okrenuti novi list i opet nas pomalo zateći. A mi, mi ćemo tako dobiti novu prigodu da se prema njemu odredimo, kroz njega nešto naučimo i, bilo bi poželjno, usavršimo.
I zato je moja je poanta da taj život, koji uglavnom nalikuje ćudljivoj rijeci, treba svesti tek na jedan dan, ili bolje rečeno na sadašnji trenutak kojeg ćemo ili živjeti ili životariti. Svi drugi dani i svi drugi izbori koje ćemo donijeti su potpuno neizvjesni.
I tako ću sada razvući usne u blaženi osmijeh i izaći van na ovaj prelijepi jesenski dan. Trenutno mi ne treba više od toplih zraka sunca na mom tijelu. Sasvim sam mirna i zadovoljna jer sam svjesna da je život, možda čupav i dlakav, ipak savršen u svojoj hirovitosti. I uglavnom dovoljno milostiv prema većini. Jer ako vam je život podijelio karte zdravlja, mira, punog želuca, krova nad glavom, ljude koje vas vole i koje volite... tada nemojte propustiti s njima odigrati dobru partiju. A adute... njih ćete možda dobiti već u sljedećem dijeljenju. Jedino što je doista važno je da u svakom trenutku svjesno i budno pratite igru kako ne biste previdjeli sad bolje, sad lošije karte koje vam Fortuna udijeli. A s vremenom, kako budete učili, moći ćete možda odigrati vrhunsku partiju i s prosječnim kartama i bez aduta.



Post je objavljen 24.09.2009. u 09:04 sati.