Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Ministar Jandroković i Predsjednik Mesić u New Yorku na Općoj skupštini UN-a

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će od danas do subote na 64. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, u pratnji hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića, priopćio je jučer MVPEI.

Prvi dana boravka u New Yorku, na poziv američke državne tajnice Hillary Clinton, ministar Jandroković biti će na Transatlantskoj večeri zajedno s dužnosnicima zemalja članica Europske unije i NATO-a.

U pratnji predsjednika Mesića ministar će u srijedu biti na otvorenju 64. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

U odvojenu programu, drugi dan boravka, održat će bilateralne sastanke s britanskim ministrom vanjskih poslova Davidom Milibandom, turskim Ahmetom Davutogluom i litavskim Vygaudasom Ušackasom.

Ministar Jandroković sudjelovat će i na ministarskom sastanku Američko-jadranske povelje.

U četvrtak će Jandroković održati govor tijekom drugog dijela Konferencije za olakšavanje stupanja na snagu Ugovora o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih pokusa. Pod predsjedanjem predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Barracka Obame, uz hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, ministar Jandroković bit će i na summitu Vijeća sigurnosti o pitanjima neširenja nuklearnog oružja i nuklearnog razoružavanja. Održat će i bilateralni sastanak s iračkim ministrom vanjskih poslova Hošjarom Zebarijem, te se susresti s predstavnicima Američko-židovskog odbora i društva B'nai B'rith.

Nakon sudjelovanja na radnom doručku na ministarskoj razini u petak, s temom zaustavljanja nasilja nad djevojkama na kojem će biti i državna tajnica SAD-a Hillary Clinton i ministri vanjskih poslova Nizozemske i Brazila, Maxime Verhagen i Celso Amorim, ministar Jandroković održat će bilateralne susrete s ministrom vanjskih poslova Španjolske Miguelom Moratinosom, ministrom vanjskih poslova Australije Stephenom Smithom, te ministrom vanjskih poslova Maroka Taibom Fassijem Fihrijem.

Zadnji dan boravka u New Yorku u povodu zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda ministar Jandroković sudjelovat će i na sastanku o partnerstvu u prehrambenoj sigurnosti koji organiziraju glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon i američka državna tajnica Hillary Clinton.

Post je objavljen 22.09.2009. u 11:07 sati.