Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

U Otrovancu održana manifestacija - U posjeti starim vremenima

foto:Antonio Jurkin
Manifestacija „U posjeti starim vremenima” održana je na etno imanju Zlatni klas u Otrovancu gdje je bilo prikazano kako su živjeli i radili naši pradjedovi i prabake.

Iako slave starinske obrte i običaje, Podravci ovom manifestacijom to ipak rade na vrlo moderan način. Naime, manifestacija U posjet starim vremenima, kojom tamošnji stanovnici kontinuirano njeguju svoje podravske tradicije, više je nalik na interaktivni muzej pod vedrim nebom.

Pred posjetiteljima su se odvijale starinske priče u kojima su i oni sami mogli aktivno sudjelovati. Svakome je bilo dozvoljeno da isproba kako se nekoć mijesilo tijesto za kruh, kako su se potpaljivale krušne peći ili se u mužaru drobile bundevine koštice.

Uz prikaz starih društvenih događaja koje je izvodio KUD "Otrovanec" prikazana je i demonstracija starih obrta kao izrada struganki (drvene zdjele), drvenih bačvi, tokarenje drveta, izrada keramičkih posuda, kovanje i tkanje.

Organizatori manifestacije su Turistička zajednica općine Pitomača u suradnji s Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije i Turističkom zajednicom Bjelovarsko-bilogorske županije uz potporu Hrvatske turističke zajednice.
Virovitica.info

Post je objavljen 21.09.2009. u 15:12 sati.