Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igo4it

Marketing

Došlo je vrijeme...

... da se vratim na IGO4IT blog... da vratim svoju zdravu probranu prehranu, kretanje i vježbanje, a sve dok god mi pruža užitak. Vraćam se staroj knjizi i starim težnjama: zdravlju, sreći, zadovoljstvu u vlastitom tijelu sa sobom samom i drugima. To uključuje i skidanje viška kila, no isto tako i rješavanje dugova, kao i povratak zdravijem životu kako se stare (zdravstvene) boljke ne bi vratile.

Budući da dojim smijem skidati svega 0,5-1 kg na mjesec, a maksimalno 2 kg na mjesec kako se ne bi otpuštali toksini u tolikoj mjeri da odu u mlijeko i truju bebu. I ovako mi je to izazov budući da mi je od trudnoće ostalo 10 kg, a u ova dva mjeeca od poroda nije sišlo ništa. Također imam veliki apetit (dijelom zbog dojenja, dijelom ne) i moram imati više obroka dnevno.

Vratila sam neke stare navike koje nisu hvale vrijedne: jedem brzo, s nogu, bilošto, uz TV... Ajde jedino dobro što mi je ostala navika jest puno povrća pogotovo salati... Tu su i nove navike kao velike porcije, repete i premalo tekućine. Kretanja mislim da mi ne fali jer Malenu treba nosati da zaspi i to šetajuć, nije dovoljno ljuljunje na mjestu.

Kad sam kod kretanja, još ne smijem vježbati za jačanje mišića ali mogu vježbe za tonus mišića. Dobila sam dobar popis vježbi na trudničkom tečaju i imam namjeru ih uhvatit svaki dan. Vraćam se i jogi.... trbušni mora još malo pričekati, ali ga polako mogu uvoditi... Jako polako. Iskreno uz Malenu sada niti nemam toliko vremena....

Slijedeća stvar koju trebam riješiti je umor. Premalo spavam jer dojim ugl. svaka tri sata. Ponekad rjeđe noću, ali zato češće danju. Moram se prisiliti na popodnevni san jer umorna više jedem, teže se krećem i teško je biti u mom društvu.

Društveni život mi je malo jači. A onda kad se i skupi društvo kod mene ugl se priča o Malenoj, porodu, trudnoći... Volim ja o tome pričati i sva sam si ponosna na svoju curicu, ali ponekad imam dojam da sam već svijetu dosadila sa tim temama. Moram priznati da me puno tema koje ljudi spominju kao bitne uopće ne dotiču. Al ne mogu si pomoći, hormoni upravljaju mojim mozgom.

Moram se organizirati. Sad sam već dovoljno ojačala da mogu sama peglati, prat veš, kuhati... no ipak ne stižem to sve. Mislim da ak se bolje organiziram da bi išlo. Da, idalje molim za pomoć oko svega toga, ali stavrno bih željela uzeti stvar u svoje ruke jer želim povrat na moju prehranu, na moje slaganje majica, na moje (ne) korištenje omekšivača i sl.

I na financijskom polju idem na reorganizaciju. Nakupilo se dugova na karticama i kod ljudi, o minusu da ne pričama lijepa naša vlada mi uskoro neće davati toliko koliko daje i za četiri mjeseca morat ćemo moć živjet s puno manje novaca, no nadam se i dugova.

Eto kao što se vidi I'm back: i go 4 it! I to od danas!



Post je objavljen 21.09.2009. u 11:34 sati.