Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drugaglobe

Marketing

PRIRODNE ZNAMENITOSTI U AMSTERDAMU

Krajem lipnja kao članica naše GLOBE grupe, provela sam 7 dana u glavnom gradu Nizozemske Amsterdamu. Posjetila sam razne umjetničke i povijesne muzeje no najviše su me se dojmili oni prirodoslovne tematike. Izdvojila sam dva muzeja i amsterdamski botanički vrt.

Tropenmuseum je muzej koji sadrži razne predmete koji potječu iz nizozemskih kolonija po cijelom svijetu. Razgledavajući raznovrsne predmete iz Azije, Afrike, Indonezije, Latinske Amerike, Indije najviše su mi „upali u oko“ životinjski preparati. U tom dijelu muzeja objašnjava se na koji način su nizozemski znanstvenici istraživali životinje u svojim kolonijama. Kako bi i vi vidjeli ono što sam i ja pogledajte slike dolje:



Muzej NEMO je prirodoslovni muzej koji na ne klasičan način kroz igru, djeci i odraslima prikazuje kako funkcionira DNA i RNA, magnetizam, robotika, ljudski mozak i ostale stvari u svijetu oko nas. U ovom muzeju mi se puno toga svidjelo no istaknut ću životinje, embrije u životinja i čovjeka formalinu. Jedna od slika ispod pokazuje razvoj djeteta u majčinoj utrobi od prvog do 9. mjeseca.



Botanički vrt u Amsterdamu jedan je od najstarijih vrtova na svijetu, čak je 300 godina star. Sadrži više od 4000 biljaka u vrtu i staklenicima.U početku vrt je služio isključivo za medicinske svrhe. Unutar 1.2 hektara nalazi se 7 staklenika te svaki od njih ima vlastitu klimu. Od njih sedam najefektniji su staklenici: Leptir, Tri-klime i Palme.



Nadam se da ste uživali u fotografijama koliko i ja provodeći svoje vrijeme u tim muzejima, i ako vam se pruži prilika svakako pogledajte…


Ivana Matanić,2.e

Post je objavljen 17.09.2009. u 20:03 sati.