Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

RACVIAC: Međunarodna konferencija o planiranju vojnog proračuna

Međunarodna konferencija o "Boljem upravljanju obrambenim resursima uključujući oružane snage", na kojem sudjeluju predstavnici 10-tak država južne i jugoistočne Europe te stručnjaci NATO-a, počeo je danas u Međunarodnom centru za sigurnosnu suradnju-RACVIAC, u vojarni "Vitez Damir Martić" u Rakitju.

Konferencija se održava u suradnji s NATO savezom, a organizirana je kao ekspertni forum na kojem će sudionici razmijeniti iskustva u planiranju vojnog proračuna i upravljanju sustavima obrane u zemljama članicama NATO-a i programa "Partnerstvo za mir".

Također sudionici skupa razmijenit će iskustva u upravljaju oružanim snagama u uvjetima smanjenja vojnih proračuna i globalne finacijske krize.

Otvorivši konferenciju direktor RACVIAC-a Nedžad Hadžimusić naglasio je kako globalna financijska kriza predstavlja velike izazove za sustav upravljanja sustavima obrane.

Važnim je ocijenio da zemlje jugoistočne Europe pronađu rješenja za provediva i transparentna rješenja za obrambeni sektor, kazavši kako su ta rješenja ključna za uspješan razvoj nacionalnih demokracija.

Skupu nazoče i brojni predstavnici i stručnjaci NATO-a koji će predstavnicima ministarstava zemalja južne i jugoistočne Europe predstaviti NATO standarde planiranja i upravljanja vojnim proračunom kao i civilne kontrole nad njihovim trošenjem.

Post je objavljen 15.09.2009. u 14:42 sati.