Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Dumbo među Česima

Image Hosted by ImageShack.us


Ima tome već osam godina otkako sam izgubila počasni status slonića Damba, plastičar mi prišio uške za lubanju, ali dogodilo se da sam jučer bila primorana otići do kožara, doktora Šede, da mi nakon svih tih godina pogleda vot-d-fak se zbiva s ožiljkom odostraga. Probudio se, vrag.
Ukratko: niš', dobila sam neku antibiotsku kremu da smirim strasti; uha su mi i dalje pomalo doktor Spokovska - navodno, znak mnogobrojnih reinkarnacija, ali nitko me ne bude sumnjičio za obaranje Twin Towersa. Lepa sam ko greh!

Nego, ovo pričam zato što sam u čekaonici kod Šede čitala novi Respekt, rubriku na posljednjoj strani gdje u seriji jednorečeničnih vijesti rezimiraju protekli tjedan. Pa, između ostalog, kaže: "Nema velike narudžbe a da se oko nje ne uzburkaju emocije", komentirao je predstavnik organizacije American Friends of Czech Republic, Robert Doubek, tučnjavu pred praškim Glavnim kolodvorem, kada je kipar Michal Blažek oborio na zemlju kipara Oldržiha Hejtmanka zato što je Hejtmanek kritizirao upravo instaliranu maketu Blažkove skulpture američkog predsjednika Woodrowa Wilsona. Divno! Volim da mi s ovakvim štivom započne dan!

Inače, kaže se da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, ali da samo Česi imaju bolju. Slažem se.
Naime, iznenadivši samu sebe, prije pet mjeseci Socijaldemokratska je opozicija oborila ODS vladu, zajebaše EU predsjedništvo usred mandata, a ondak stadoše kao ukopani!: nemaju vlastiti kabinet za ponuditi!
Brže-bolje oformila se tehnička vlada službenika i pripremaju se izbori za jesen.
No-međutim, ispostavilo se da cijeli proces ne odgovara slovu češkog Ustava pa da vas ne zamaram pravno-političkim zavrzlamama, ispalo je da se izbori najranije mogu održati MOŽDA u novembru.
Međutim, stvar se dodatno zakomplicirala. Ovog jutra stiže mi SMS s viješću - Socijaldemokrati traže izbore u lipnju 2010!
Koji su kua rušili vladu u martu 2009 i započeli cijeli cirkus ne znaju valjda ni sami, a odgovor će nam pružiti noćni vjetar-noćurak, što šušketa i ogovara u požutjelim krošnjama bohemskog kestena.
I eto ti vraga, najdublju recesiju od 1990. plus balansiranje na rubu državnog bankrota prolazimo pod toplim krilom kvočko-menadžerske Fišerove vlade, a to je, čini se, bolje od svake vlasti koju bi Česi u ovom trenutku mogli izabrati. Lucky bastards!


Post je objavljen 15.09.2009. u 11:25 sati.