Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ana1981

Marketing

Kako pravilno koristiti ljestve

Kad me wayti tak lijepo podsjetila da bih baš i mogla napisati nekaj, istog trena momentalno sam se sjetila nove lojtrice koju sam kupila..

Prepisat ću vam uputstva koja su vrlo jako dobro odlično objašnjena i nemrete fulati, tj. nemrete ne-skužiti kak se koriste. Ljestve. Lojtra. S četiri široka gazišta. Ljudi često pogrešno koriste lojtru. Recimo penju se umorni ili u prisustvu djece ili kad lojtra nije besprijekorno čista ili pak u neodgovarajućoj obući (papuče, čarape, nedajBlože bosi..). To je vrlo izuzetno jako mnogo skroz neodgovorno ponašanje tih ljudi. Trebalo bi ih biti stid. Sramota.

Pretpostavljam da je lojtrica iz Simoničine dežele jerbo.. pa.. evo pročitajte uputstva za uporabu ljestava.

Krećemo.

"Uputa za upotrebu sklopljive ljestve. (dobro, za sad pratim)
Lestva je namenjena za istovremenu uporabu z samo jedne osobe uz maximalnu težu 150kg. (hm.. znači ništa od menage a trois na lojtrici..)
Molimo da osigurate varnostne upute za čas upotrebljavanja lestve: određene uvjete ili medicinske nositelji alkohola ili droga grditi svibanj biti vrlo opasni za koristiti ljestve. (dakle, u petom mjesecu nit pomisliti da se penjem na ljestve i moram izgrditi sve nositelje alkohola i droga koji žele koristiti moju lojtricu.. sram vas bilo, alkoholičari jedni..)
Prije svake uporabe provjerite da li su ljestve u besprijekornom stanju. Nikad ne koristite bilo koji pokazuju ozbiljne štete ljestve. Redovito čišćena zamazanost s ljestve. (strganu lojtricu je zabranjeno koristiti.. besprijekorno stanje.. znači 24/7 s krpom u ruci)
Pobrinite se da u blizini okoliš djece ne postoji, opasnost od sudara dijete u ljestve i stoga pasti. (evo, ovo je vrlo razumljivo i logično.. znači okoliš ne smije postojati u blizini djece.. hm.. ne.. djeca ne smiju biti u okolišu.. ne.. ahaaaa, dječica ne smiju biti oko lojtrice jer postoji opasnost od sudara dijete u ljestve i stoga pasti.. ok, check..)
Nemojte dozvoliti djeci da se igraju ljestve. (nova igra: ljestve)
Ljestve pritisni vizija područja. (ovo baš ne kužim..)
Stepenice ne bi trebao biti korišten za vrata kako bi izbjegli nagli trk. Budite pažljivi kad uspon i silazak od ljestve. (samo polako)
Nositi odgovarajuću obuću. (a to je..?.. )
(ovo mi je najdraže:) Osjećate li se umorno, odmah, pažnja, stopite iz ljestve i odmoriti. (dakle, niti sekunde se zadržavati gore! ODMAH PAŽNJA brzo dolje i odmoriti.. dok nije prekasno!)
Stavite ljestvu na tvrdu, suvu, stabilnu i ravnu podlugu. (ovo malo vuče na policajca iz Alo Alo)
Zatim pazite da je ljestva popuno raztegnuta do krajne pozicije zbog preprečenja nenadnog preklopa u složeno stanje. Samo o izpunjenju tih pogoja je dovoljena uporaba ljestve. (nema tu mile-lale.. samo i samo ako su uvjeti ispunjeni, dozvoljeno je upotrebljavati ljestve..)
Pred uporabu ljestve je potrebno preveriti, da su stepenice lestve suhe i čiste i jo držite u takom prostoru. Pri samem dizanju i spuščanju se uvjek držite ročaja ljestve. Na radnoj višini pazite da imate prijem okoliša ukoliko naprutnem v primeru može doči do padca sa ljestve u primerih kot su vrtoglavica slabost, itd. (padec.. prdec.. sve je to isto..)
Lestva prije svake upotrebe trebate pregledati. (znači, nema spontanog penjanja.. a-a..)
Ustečeno lestev nije za upotrebu. Med uporabu ljestve morate uvjek stajati na sredini stepenice ne na rubu. Nikada nemojte stajati na zaščitni luk lestve. Nedovoljenjo se je nagibavati, skakati i postavljati ljestvu na nestabilne talne površine. (bez vratolomija, molim! nismo kaskaderi, jelte)
Koristite lestve tako, da je radno područje ispred vas. (za razliku od onih tupana koji se leđima okrenu radnom području pa se čude gdje je nestalo..)
Ni za profesionalno upotrebo. (a fak.. znači ništ od moje karijere penjanja po ljestvama.. a planirala sam nastupe, turneje, odlazak u Ameriku.. fakfakfak.. sve mi je palo u vodu..)
Ljestve se ne koristijo za pristup na viši nivo ili za stopanje iz njega. Ljestve koristite samo za kratkorućni rad. (kratkorućni? hm..)
Utrujenost može uzrokovati nesreću. (dakle, da ponovimo.. ako osjetim umor ODMAH PAŽNJA brzo dolje i odmoriti!!)
Iz ljestve sestopajte samo tako, da ste s licem prema ljestve. (i nikako drukčije)
Ljestve ne upotrebljajte za teža dela, značilo bočna obremenitev i nestabilnost ljestev npr. brušenje na zid. (viš kak paze na moje zdravlje.. ne smijem teško raditi.. i ne smijem se brusiti na zidu ili o zid.. check..)
Opozorenje:
material lestve je električno provodljiv zato ni primeran za uporabu pri popravljanju električne inštalacij." (ma ne, ne, ja bum samo stavljala odjeću s jednog mjesta na drugo.. hm.. jel to dozvoljeno?)

Eto.. sad znam/znate kako pravilno koristiti kućanske ljestve. Mogu mirno zaspati!
Jedino me malo brine kaj si nisam baš sve zapamtila.. kaj ako nekaj krivo napravim.. hm.. sad me malo strah..
Moram detaljno provjeriti ispravnost, stalno ih glancati, biti odmor(e)na i bez djece oko sebe, u patikama, ne smijem prtljati po struji..
Isuše, kaj dalje?!?
Fak, zaboravila sam, idem ponovo čitati..


Adio punce in fantje!


Sretno mi bilo.




Post je objavljen 12.09.2009. u 22:37 sati.