Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lajavakuja

Marketing

Štambukvica

Nekak sam uvijek mislila kak su popovi učeni i mudri ljudi. Evo, imala sam jednog u užoj familiji. Čovjek načitan, moš ga pitat kaj god oš, od seksa do politike, on bi uvijek nakon pitanja mudro zašutio i potom izreko svoju, ono baš nekak pravo. Mislim to kaj sam ja mislila zaprav sam se silila misliti, to mi je bil ko neki fakultativni vjeronauk. Ak vjeronauk more u školu more i za šparhet. Dakle, mislila sam kak bi bilo idealno da je tak upravo za crkvu koja bi trebala biti isto tak mudra i staložena, objektivna, dobra, onakva da ulijeva povjerenje a ne strah, da sije dobrotu a ne bljak. Naravski, na tom mom putu namjerne iluzije uvijek su se našli dečki koji su se zaredili da delaju nered. I onda umjesto da su skulirani i da svoje stado primiču, oni ih zaprav razmiču i dekoncentriraju, sablažnjavaju i vraćaju u vremena trupaca i drvenog ugljena.
Tak i ovaj Štambuk je. Propoveda i zapoveda za koga moramo glasati. Pa jebate, jel mi njemu velimo za koga si oni tam međusobno glasuju i lobiraju. Ionak to ne bi nigdo od pastve skužil. To je prekomplicirano i stoljećima se kosi s iskonskim naukom. Eto, toliko je nemudar da ne shvaća da strašno baš strašno šteti ustanovi koju predstavlja. Zakaj se gura tam di nema mesta kad mesta ima svugdje drugdje s obzirom da se crkvi vraća puno brže neg običnim idiotima kojima je sve oduzeto, a puno su manje il nikako grešili. Okej, on je nemudar, al kaj je najgore nije jedini. Zakaj? Zato kaj oni mudri ništ ne delaju da spreče takve i slične u daljnjem blebetanju. Jer, oprosti mi Bože, no sigurno i ti to vidiš, takve stvari su upravo blebetanje. Vrlo opasno blebetanje!
Tak, a sad idem oplakivati don Kaćunka koji je otišel s blog.hr na, po njegovom valjda mudrovanju, bolje mjesto. Mic po mic i Hloverka bu mu dala uređivati Dnevnik. Ziher bu prvo ukinul vremensku prognozu. Zakaj? Pogodite!

Post je objavljen 12.09.2009. u 18:54 sati.