Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Svi Madonnini poljupci u spotovima!

Zasigurno ne znamo tko je sve Madonnu ljubio u privatnom životu, ali u spotovima je proteklih godina to često potencirala. Ovaj post će vas malo podsjetiti na njene video poljupce iz 80-tih, 90-tih ali i ovogodišnji poljubac s 30 godina mlađim Jesus Luzom. Opisane su scene sa u cjelosti prikazanim poljupcima. Radi snimanja ovakvih scena Madonna je angažirala uglavnom glumce, poznate ali i amatere, od 12-godišnjeg dječaka do Gorana Višnjića.

BORDERLINE, 1984.

Prvi Madonnin "filmski" poljubac se desio daleke 1984., za pjesmu 'Borderline'. Madonna je u spotu svog dečka osvojila pogledom za vrijeme druženja na ulici. Madonninog dečka igra Little Louie, tadašnjeg glumca u (ne)usponu, poznatiji kao Louie Louie. Na castingu 1984., redateljica spota Mary Lambert je odabrala baš njega za snimanje. Madonna se složila s izborom i započeo je shooting. Madonna i Louie su jedno vrijeme ostali u kontaktu, Madonna je jednom prilikom izjavila čuvši njegovu pjesmu na radiju - O moj bože pa ti pjevaš! Ja i ti ćemo postati Olivia Newton John i Travolta of Hollywood!

MATERIAL GIRL, 1985.

Keith Carradine, zaljubljen u Material Girl, umjesto da je osvoji skupocjenim poklonima, vodi je na vožnju u starom džipu i daje joj buket cvijeća. Romantični trenutak se nadovezuje na poljupce dok napolju pada kiša...

INTO THE GROOVE, 1985.

U spotu su ubačeni dijelovi iz filma 'Desperately Seeking Susan', a prikazane su scene slatkog poljupca Susan (Madonne) i Jima (Robert Joy).

OPEN YOUR HEART, 1986.

Dječačić Felix Howard pokušava da uđe na Madonnin peep-show, a blagajnik mu ne dozvoljava. Dok Madonna nastupa, Felix razgledava plakate plesačica. Nakon završetka svog showa, Madonna mu prilazi i nagradi ga s poljupcem, te zajedno plešu kroz ulice Los Angelesa.

LIKE A PRAYER, 1989.

Najkontroverzniji spot svih vremena 'Like A Prayer' obilježio je poljubac Madonne i crnog Isusa, kojeg je glumio Leo Robinson. Ostale nježnosti među njima se odvijaju tijekom spota, kao i paljenje križeva zbog čega je tadašnji papa zabranio ulazak Madonni u Vatikan.

JUSTIFY MY LOVE, 1990.

U kontroverznom spotu 'Justify My Love', Madonna razmjenjuje nježnosti s Tom Wardom, čineći sočne erotske scene. U jednom dijelu spota, Madonna se nalazi na krevetu i ljubi androginu ženu, što je još više šokiralo javnost.

EROTICA, 1992.

Sigurno je neizbježno imati bilo kakav poljubac u spotu za ovakvu pjesmu. Na samom početku, Madonna i Tony Ward vode ljubav u kutku sobe, a dalje scene nije potrebno objašnjavati...

BAD GIRL, 1993.

Madonnin lik, Louise Oriole je nesretna poslovna žena, koja traži sreću u svom životu ali nikada je ne dobiva.
Njezin anđeo smrti, glumac Christopher Walken ulazi u njenu sobu i poljubi je prije ubojstva te nesretne duše. Ime Louise Oriole je nastalo kombinacijom Madonninog srednjeg imena i ime ulice u kojoj je nekada živjela.

RAIN, 1993.

Jedan od najboljih spotova 'Rain' je začinjen poljupcem s tamnoputim manekenom, kao i vrućom scenom koja prikazuje kako se voda slijeva niz njihovo tijelo.

THE POWER OF GOODBYE, 1998.

Hrvatski glumac Goran Višnjic je dobio taj zadatak da ljubi usne kraljice popa. Dio spota kada ljubavnici igraju šaha i njihov poljubac je inspiriran iz filma The Tomas Crown Affair iz 1968. Hoće li se uzrujati Mirela Rupić kada se prisjeti ovog spota? :)

CELEBRATION, 2009.

Nakon 11 godina "neljubljenja" u spotovima, Madonna donosi spot 'Celebration'. Nakon plesanja i divljanja, Madonna dolazi do DJ-a, Brazilca Jesus Luza kojeg skida te ga ne prestaje ljubiti.



Post je objavljen 10.09.2009. u 22:05 sati.