Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nabrzaka

Marketing

94. post. Felipe

Prvi put nakon bizarne, ali i zamalo tragične nesreće na kvalifikacijama za VN Mađarske u srpnju, Felipe Massa ispričao je britanskom Guardianu svoje dojmove nesreće i zbivanja nakon nje. Evo najzanimljivijih dijelova: "O sreći morate razmišljati na različite načine. Nisam imao sreće jer me opruga udarila u glavu, ali imao sam i mnogo sreće. Svaki liječnik mi je to rekao. Da je opruga udarila jedan milimetar udesno, ostao bih bez oka. Da je udarila milimetar ulijevo, tko zna što bi bilo? Imao sam mnogo sreće. Najgore što mi se dogodilo je da ne mogu voziti, to je grozno. Žena me već deset puta pitala jesam li siguran da ne osjećam nikakvu zabrinutost ili sumnje oko povratka na stazu i rekao sam joj da ne nemam nikakvih dvojbi jer je to ono što volim raditi. Ako ne vozim, nisam ista osoba. Zato se doista nadam, i očekujem, da ništa u meni neće biti drukčije kad se vratim u bolid i ponovno počnem gurati samog sebe do maksimuma."
A kako je Felipeu izgledalo ono što se dogodilo u Mađarskoj? "Prvi put sam sve vidio kad sam došao kući, na televiziji kao i svi drugi. Ali bilo je nekih drugih nesreća koje su me više uznemirile. Imao sam veliku nesreću u Monaku 2002. i dvije u Barceloni zbog problema s ovjesom, ali ova nesreća iz Mađarske je poput nečeg što zapravo nisam ni vidio. Ponovno ću se utrkivati."
Felipe se prisjetio i Henryja Surteesa koji je poginuo na utrci Formule 2 samo šest dana prije Massine nesreće. "Jako me pogodila njegova smrt. Odmah nakon Henryjeve nesreće ispričao sam ženi što se dogodilo. Rekao sam joj da se trebamo brinuti oko takvih stvari jer nad njima nemamo kontrolu. To nije poput obične nesreće. I tjedan dana kasnije... isto se dogodilo meni. Ona se odmah sjetila što sam joj govorio." Detaljno je opisao i reakcije svoje obitelji, kako je prva stvar koju su učinili bila da su ugasili ton na televizoru jer nisu htjeli čuti dramatiziranje komentatora (dobar potez) i kako je svima zapravo bilo gore nego njemu jer se on ničeg i ne sjeća. Kad ga je opruga udarila, pao je u nesvijest i probudio se tri dana kasnije u bolnici, a kad su mu ispričali što se dogodilo, Felipe nije mogao vjerovati da ga je pogodio komad drugog bolida i skoro ga ubio. Očekuje ga još jedna operacija i onda počinje polako trenirati za povratak u F1 najavljen za iduću sezonu. A u borbi za naslov ovogodišnjeg prvaka navijat će za sunarodnjaka Rubinja. I još nešto, u studenom će prvi put postati tata a bebi, za koju već znaju da je dečko, dat će ime Felipe. Ne znam je li to neka brazilska fora (Nelson i Nelson junior) da se sinu daje očevo ime, ali ne sviđa mi se. Malo mi je čak i morbidno but whatever. I za kraj još malo Felipeove životne filozofije: "Sve u životu ima neko značenje. Ako se nešto loše dogodilo, to je zato što iz toga trebate nešto naučiti, napredovati. Život mi je znao biti vrlo težak - kad se samo sjetim gdje sam bio prije i što sam sve morao učiniti da bi stigao u ovu fazu profesionalne karijere, bilo je vrlo teško doći do ovoga. Bilo je mnogo utrka u raznim kategorijama kad sam znao da ako ne pobijedim neću moći voziti u idućoj utrci jer nisam imao novca. Dogodilo se mnogo toga što mi je pomoglo da postanem jači. Mislim da postoji razlog i za ovu nesreću. Trenutno ne znam koji, ali... "





Post je objavljen 08.09.2009. u 15:54 sati.