Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

NAPRAVILI SMO PRVI KORAK

Image and video hosting by TinyPic
Dragi naš narode završila je godina novicijata. Kroz ovu godinu proživjeli smo
mnoge lijepe, a po koji put i teške trenutke, trenutke molitve, ponekad i kušnje. Konačno smo rekli i javno svoje »DA« Gospodinu.
Jučer smo (8.rujna 2009 god.) nas tri Hrvata zajedno sa našom sedamnaestoricom subraće iz čitave Europe položili prve redovničke zavjete. Na Colle don Boscu stupili smo pred Gospodina te smo se zavjetovali da ćemo živjeti u poslušnosti, siromaštvu i čistoći, služeći mladima, a posebno siromašnima i najpotrebnijima, po uzoru sv.Ivana Bosca. Što ljepše postoji, od osobnog davanja Gospodinu, s ovim ciljem? Ponosno možemo reći, POSTALI SMO SALEZIJANCI!!!
Na Colle don Boscu smo imali prelijepo Euharistijsko slavlje, koje je predvodio don Štefan Turanski. Don Štefan je savjetnik našeg vrhovnog poglavara za regiju Europa-Sjever. Naše slavlje je uljepšala prisutnost naših obitelji, našeg provicnvijala don Ivana Marijanovića i ostale braće salezijanaca iz Hrvatske. Uz slavlje, pjesmu i druženje uputili smo se na zajedničku večeru. U večernjim satima smo se vratili u našu, sada već bivšu »novicijatsku kuću«. Vama dragi naši želimo reći veliko hvala, što ste nas pratili na različite načine, a posebno molitvom. Bilo nam je drago podjeliti s vama ovu godinu novicijata. Nakon što smo napravili prvi korak u salezijanskom pozivu nastavljamo našu formaciju. Danijel Iljić i Ivan Širić svoj put nastavit će u Rimu, a Danijel Dragičević se vraća u domovinu, a vama obećavamo da ćemo vas i dalje nositi u srcu i molitvama.
Nas tri vas ostavljamo, ali novi salezijanski novaci će ostaviti s vama. Ono što nas raduje jest veliki broj naših nasljednika. U novicijat je ušlo trideset novih novaka, a od tog i sedam naših Hrvata. Nadamo se da će te i dalje pratiti naš blog, kojeg će uređivati naši hrvatski novaci: Ivan Lukač, Mario Bobić, Josip Petričić, Mate Kujundžić, Andrej Marić, Domagoj Bešlić i Stjepan Bluha. Preporučujemo da i njih pratite svojim molitvama, da tako mogu biti postojani i ustrajni mladi salezijanci.

ZA SLIKE-KLIK-

Još jednom veliko HVALA i neka vas čuva i prati Božji blagoslov.

VAŠI sada već salezijanci DANIJEL ILJIĆ, DANIJEL DRAGIČEVIĆ I IVAN ŠIRIĆ


Post je objavljen 07.09.2009. u 18:33 sati.