Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lajavakuja

Marketing

ORALNO SUBOTOM

Photobucket

Stvar prije ili kasnije mora puknuti ak nije dobro naštimana. I to gadno puknuti. Tak je bilo s nagibnim vlakom, tak i s ovim balkonom kaj se srušil. Eskalacija bahatosti i halapljivosti nosi ljudske živote. I di je tu onda estetika? U kurcu. I jel pitanje samo estetike?!
Kad je niknulo Zapruđe mi kaj smo živeli u strogom centru smo se zajebavali na račun onih kaj moraju prek Save u tzv. spavaonice. Sjećam se prvih posađenih biljčica i drveća. Teta si je kupila stan u jednom od onih grdih nebodera i nerijetko smo je zvređali kad bi počeli: pa kaj nisi mogla najti gajbu negdi na normalnom neg tu u pripizdini.
Vreme nosi svoje. Sad mi je jasno da je Zapruđe sa svojom preksavskom braćom zapravo lepo planirano. Čovek kad izajde iz gajbe more odmoriti dušu i telo. Ima zelenjave, ima šetališta, parkova, igrališta.
Danas imam kaj videti. Tu u Zagrebačkoj poravnali staru kuću. Lokacija idealna za zelenu oazu. JEDINU zelenu oazu. Al drek. Sutra bu tu još jedna zgrada, a preksutra buš već pisalo na plastičnoj krpi: prodaju se stanovi nazovite mob i kupite stan iz kojeg bute mogli gledati susede kak se ševe, starog Naceka kak pedikira nokte il Baru kak dela zapršku. A mogli bute čuti i Vjenceslava kak hrče.
Drek. Bezvlađe i pizdarija.
Evo i tu kod mene. Na javnom trgu privatni biznis. Uz spomenik hrvatskim braniteljima koji potpuno sliči nadgrobnom i ispred kojeg je postavljen vijenac napraviše birc. Cuga skuplja neg u Palasu, pa sad više nemreš sest ak ne naručiš i moraš slušati tamburaše do deset navečer. Danas stiže i mađioničar.
I onda naravno da sam pukla kad mi je jučer po ne znam koji put došel tip (ne isti) i pital jel oću prodat kuću jer da je on iz tvrtke teite i da bi tu dignul zgradu. Marš u pizdu materinu! U mojoj ulici još samo Štef, Joža i ja imamo travu. Popušite mi!

Post je objavljen 05.09.2009. u 11:42 sati.