Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Hrvatski olimpijski dan u Pitomači

Sportska zajednica općine Pitomača i ove godine će se uključiti u program Hrvatskog olimpijskog odbora, te će obilježiti Hrvatski olimpijski dan (HOD).
Obilježavanje HOD-a radimo sa ciljem da djeca, mladež i rekreativci odnosno svi žitelji općine Pitomača saznaju za povijesni dan, 10.rujna 1991. godine kada je utemeljen Hrvatski olimpijski odbor.
Isto tako, organizacija obilježavanja HOD-a ide u pravcu širenja olimpijskih načela kroz razne edukativne radionice u školama i vrtićima, etičkih i moralnih normi u sportu, poticanju i promicanju sporta i skrb o cjelokupnom hrvatskom sportu te njegovo predstavljanje Međunarodnom olimpijskom odboru i drugim Međunarodnim sportskim organizacijama i udruženjima. HOD je za svakoga tko može hodati, trčati, voziti bicikl, rolati, odigrati utakmicu i sl.
U dječjem vrtiću organizirati ćemo zabavne edukativne radionice, a u 9,00 sati djeca će na betonskom igralištu u Pitomači imati organizirane razne igre i natjecanja. Sva djeca će biti obučena u bijele majice kao simbol mira, prijateljstva i razumijevanja.
Od 10,00 sati na betonskom igralištu bit će organiziran turnir u badmintonu i malonogometna utakmica srednjoškolaca.
Učenici osnovnih škola imat će organiziranu rolijadu po jednom dijelu Pitomače, a također će svi sudionici imati bijele majice.
U svim osnovnim školama: Pitomača, Dinjevac, Grabrovnica, Kladare, Križnica, Mala Črešnjevica, Otrovanec, Sedlarica, Stari Gradac, Starogradački Marof, Turnašica i Velika Črešnjevica organizirati će se HOD. Djeca će taj dan u školu obući bijele majice, čitati će im se o olimpizmu, pjesmice o sportu, radit će se literarni radovi na temu olimpizma, a sa djecom će se izaći i na igrališta ili školska dvorišta, te će se organizirati igre graničara, razne štafete, natjecanja itd.
U večernjim satima rekreativci će obilježiti HOD jednom malonogometnom utakmicom na betonskom igralištu u Pitomači. Sportska zajednica općine Pitomača smatra 10. rujna kao vrlo važan dan za sport u Hrvatskoj i pozdravljamo inicijativu HOO, sa porukom svim građanima općine Pitomača: BAVITE SE SPORTOM
Pitomača.hr

Post je objavljen 03.09.2009. u 05:54 sati.